luni, 4 august 2014

TOTUL DESPRE BLONDUL FRUMOS! Partea a 2-a

Am deschis parul, am obtinut un galben, sau reflexii orange, sau blond cu subton rosiatic. Ce facem acum? In primul rand, invatam despre "color wheel", roata culorii, si privim culorile complementare (probabil ati auzit de ea, dar nu stiati cat de utila va fi in vopsirea parului ;)):




Si acum: daca ati obtinut galben, pe roata diametral opus, pentru corectie, veti vedea violet. Deci trebuie o vopsea blonda, cu subton violet. Ati obtinut un galben cu subton orange (va uitati in soare sau la lumina naturala daca aveti reflexii orange), pe roata vedeti albastru. Deci, vopsea cu subton albastru. Si asa mai departe. Ce inseamna asta?

Cand cumparati culorile, vedeti ca pe vopsea scrie numarul (in functie de nivelul de culoare). O sa va spun cum procedez eu, ca sa fie un exemplu cat mai facil de inteles. Deci eu prin decolorare obtin un blond cam de nivelul 12 (cu subton auriu/gold pentru ca plec de la nivelul 7). Sa zicem ca nu as obtine 12 ci 10. Ca sa acopar bine auriul, ma orientez spre vopseaua cu nivelul imediat mai jos, care sa acopere orice urma de galben portocaliu. Deci nivelul 9.




La Koleston aveti vopsele la nivelul 9:

9/8 - /8 inseamna intotdeauna albastru; albastrul neutralizeaza orange
9/16 - /1 inseamna gri; /6 inseamna intotdeauna violet -  deci neutralizeaza galbenul.

O sa incerce vanzatoarele sa va dea uneori vopsele /1 ca griul neutralizeaza orice. Fals. Gri + orange unori duce la khaki. La fel cum albastrul (/8) + galben (daca asta ati scos din deschiderea parului) se duce intotdeauna in subton verde. Deci analizati-va bine parul dupa ce l-ati deschis, ca stiti ce sa alegeti.

Eu folosesc Londa profesional, si la nivelul 9 nu au subton albastru. Asa ca folosesc 9/1 care este gri, ce e drept, dar il amestec cu o vopsea de 10/8 care are subton albastru. Avand parul lung, imi intra 2 vopsele de 9/1 si una de 10/8, suficient cat sa imi taie auriul. (In prima faza, parul il deschid cu o vopsea 12/61, ca sa tai si eventualele urme de galben - radacina se mai duce si in galben, nu doar in auriu). 

Ce oxidant folosim la corectia culorii?

Daca nuanta este foarte inchisa la radacina, puteti folosi pe partea de radacina 30% in cazuri extreme, cand chiar nu s-a deschis suficient partea superioara de par. De obicei, eu folosesc oxidant de 20% concentratie. Aplic vopseaua pe zona radacinii cca 35-40 de min, apoi o distribui pe restul parului si mai stau 10-15 minute. Sa aiba timp sa depoziteze bine culoarea. Nu vorbim de tonere aici, acelea se tin 10-20 minute pe par si uneori mai putin. Voi scrie si despre acestea.

La coafor va recomanda oxidant de 10% sau mai putin. De acord, e mai putin agresiv pentru par. Dar daca cu 20%, nuanta de cendre sau blondul crem/neutru pe care l-ati obtinut, rezista la spalari cca o luna, o luna si jumatate, cu oxidant de 10% si sub el, obtineti efectul de vopsea semipermanenta, si nuanta se va duce in 2-3 saptamani si repede. Si asa, ajungeti fuguta la coafor din nou, pentru corectia culorii. Pentru ca Marketingul e marketing. Raman la parerea mea, 20% depoziteaza bine culoarea si se mentine excelent intre 2 vopsiri, fara a distruge parul. 

Dupa vopsire, incercati sa nu va spalati 3 zile macar parul. Nu folosti masti cu ulei imediat dupa vopsire (e cunoscut faptul ca acestea imping nuanta din par, sau faciliteaza scurgerea ei de pe firul de par), si nu folositi apa fierbinte la spalare niciodata, pentru ca apa calda deschide cutila si din nou... culoarea va iesi cu usurinta din structura parului.

Inca un pont!!! :))) Daca totusi nuanta de cendre s-a dus de pe par si vedeti mult galben in fata ochilor, nu plecati la magazin dupa inca o vopsea sa acoperiti nuanta aceea nedorita. O sa vedeti sampon violet, balsam violet, balsam argintiu, ma rog... Le-am incercat pe toate, am lasat o avere pana sa ma invete intr-un salon fain o solutie simpla si mult mai eficienta pe care vi-o impartasesc cu drag! Luati 5 lei, mergeti la farmacie si cumparati o sticluta cu violet de gentiana (cu picurator sau pipeta). Dupa spalare, intr-un lighean mic, plin cu apa puneti 3-5 picaturi. ATAT. Va inmuiati podoaba capilara in apa, stati cateva secunde (pana in 5), stoarceti parul si priviti in oglinda. Daca e nevoie repetati. Nu stati niciodata 30 secunde pentru ca momentul in care din gri vireaza in violet e foarte rapid si o sa ma injurati cu un par liliachiu de toata frumusetea! Se va duce la spalat, dar totusi... Si aveti grija ca daca sare violet de gentiana pe haine/cada, se curata cumplit de greu...

Cam asta este fetelor experienta mea, condensata ca sa nu scriu niste ani pe aici, despre parul blond! Mi se pare usor sa obtii un par cendre acum, dar a fost un moment cand m-am tuns periuta de la prea mult decolorat+vopsit si sper sa nu treaca nimeni prin asa ceva. Acum gasiti vopsea profesionala peste tot, eu ma impac excelent cu Londa Professional, Kolestonul nu prinde bine pe parul meu iar Majirel-ul imi iese la spalat cu o viteza naucitoare. Oxidantii ii iau intotdeauna la litru, e mult mai facil asa.

Imi pare rau, nu stiu cu se procedeaza daca aveti si mult par alb, si nu stiu ce se intampla daca aveti parul vopsit deja. Brunetul stiu ca se duce fooooarte greu de pe par, iar daca v-ati vopsit cu negru, e aproape imposibil de schimbat nuanta in blond. Roscata am fost, si pana nu am tuns treptat parul nu am scapat de orange, indiferent ce amestecuri "dinamita" am folosit, nu s-a clintit de acolo...

Intr-o postare viitoare, despre tonere. Ce sunt si ce vor ele... :)


Sper sa intalnesc multe nuante de blond frumos pe strada,
Voua sa va fie folos!
Cu drag, 
Wolfette


Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

TOTUL DESPRE BLONDUL FRUMOS! Partea 1

Nu toate/toti ne permitem sa ne vopsim lunar/la 6 saptamani la coafor. Si uneori nici acolo nu iese chiar ce ne dorim... Am vazut cateva blonde plecand cu galbenul "floarea soarelui" pe un pogon de bani, de mi se rupea sufletul. Si desi e o postare la care ma gandesc de un an daca sa o scriu sau nu, pentru ca nu am diploma in domeniu doar foarte multi ani de cand a vopsesc blonda, mi-am luat inima in dinti sa va impartasesc din muuuuuultele nopti pierdute in care intram pe forumurile hair-stilistilor din US, din pagini intregi invatate/salvate pe calculator si din experienta pe care am furat-o de la un hair stylist cu maini de aur, despre care o sa vorbim cu alta ocazie.

Sunteti gata?

Ce nuanta are parul vostru natural? Cautati prin magazine un catalog pentru vopsea de par, si stabiliti daca nuanta radacinilor parului vostru este de nivelul 9, 8, 7, 6 sau mai jos. Spre exemplu:



PASUL 1. DESCHIDERE DE CULOARE

Acum, intrebarea este: cu ce deschidem parul? Eu, din experienta personala, va spun ca daca parul are nuanta naturala 7 sau mai sus, nu aveti ce sa cautati cu decolorant pe el, decat daca vreti sa obtineti alb sau argintiul acela tare (pe mine nu ma atrage, dar stiti voi, fiecare cu gusturile lui, nu conteaza ce imi place mie, important este sa ii placa omului). 

Deci, daca aveti nuanta parului natural de la 7-10, folositi acele vopsele high-lift, numerotate de obicei cu 11 sau 12 si oxidant de 40%. Intotdeauna tin amestecul pe par 50 minute. Acum, nu vopsesc decat radacina, respectand exact acelasi interval de timp. Am vrut sa incerc vopseaua high-lift (cu supra deschidere de culoare) cu un oxidant de 30%, pentru a menaja parul,  si a iesit orange, data urmatoare am revenit la 40%. Totul e prin testari, ca asta e viata. 

Daca parul este nivelul 6 sau mai jos, trebuie pudra decoloranta. Aveti 2 variante. Fie folositi o vopsea high-lift in care puneti "un praf" de pudra decoloranta, fie folositi pudra in sine. La nivelul 6 de par, incepeti prin a folosi oxidant de 20%. Daca parul e mai inchis, puteti incerca oxidantul de 30% in amestec cu pudra dar NICIODATA oxidant 40% plus pudra pentru ca nu e egal "love" ci crima pentru parul vostru. Trebuie rabdare, aceleasi 50 minute - o ora. S-ar putea sa aveti nevoie de deschideri succesive pentru a ajunge la blondul dorit. O sa ajungeti si acolo. Aveti rabdare, daca vreti sa nu vi se intinda parul precum elasticul, pentru ca pe acela numai foarfeca il mai salveaza!

Ati auzit de Guy Tang? Daca nu, ar trebui! Omul acesta e un magician al parului, din mainile lui am vazut cele mai frumoase ombre-uri posibile, gen:


El este cel de la care am invatat ca prefera sa munceasca 8 ore si sa deschida incet, in pasi, un par foarte inchis, decat sa il nenoroceasca cu pudra plus oxidant extrem.

Care e destinatia deschiderii parului? Un blond cendre? Dragele mele, nu exista asa ceva, si cineva va spune asta, minte de ingheata apele. Pentru ca blondul cendre sau gri se obtine intotdeauna in doua etape: deschidere si apoi adaugare de culoare. Nu s-a inventat procesul in care ambele sa mearga concomitent, desi producatorii de vopsele din comert asta incearca sa va vanda, si ma amuza cand mai vad cand mai vad cate "o zana" la televizor facand reclama la un astfel de produs. Si eu, si ea, si producatorul, stim ca e o utopie. 

Unde e marea arta? CORECTIA CULORII DUPA DECOLORARE!

Fiecare nuanta de baza a parului, va arunca/va scoate la iveala la deschidere un anumit subton. Nivelul 8, se va duce in galben. 7 va reflecta auriu (e cel mai dificil de corectat, nu e nici galben, nici orange). Eu am nivelul 7 si ma scoate din minti, dar i-am venit de hac pana la urma. Nuanta 6 a parului va scoate la iveala prin deschidere orange-auriu. Restul le puteti vedea in foto.

 




Ce facem mai departe? Eu una, dupa deschiderea culorii ma spal bine de tot cu sampon, aplic tratamente de proteine sa imi ajute parul, sau masti intensive. Niciodata tratament cu ulei dupa decolorare, pentru ca va impiedica absorbtia nuantei urmatoare. Apoi astept cateva zile, sa mi se linisteasca scalpul, eventual mai spal parul o data si va veni pasul urmator: Corectia culorii obtinute prin decolorare/supra-deschiderea parului. Dar despre asta, in episodul 2. ;)

.
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

KERASTASE Ciment Thermique (Lapte reconstructiv termo-activ pentru parul slabit cu protectie termica) - REVIEW

Din seria cremelor leave-in destinate parului deshidratat/degradat, numarul 2 in topul preferintelor personale il ocupa Ciment Thermique-ul de la Kerastase. Un produs conceput pentru parul care a suferit multe (nivelul 4 de eroziune, adica factori fizici - gen placa de par, uscare agresiva, sau chimici - vopsire, decolorare, indreptare permanenta etc). Acesta a fost primul care mi-a fost recomandat din seria Kerastase, insa atunci cand am testat Nectar Thermique-ul aceluiasi brand, Ciment Thermique-ul a fost surclasat. Le alternez, la o spalare il folosesc pe primul, la cealalta pe al doilea, insa uneori mai am tendinta "sa uit" si sa ma bucur de doua ori la rand de Nectar si o data de Ciment... Nu ma cunoasteti?!? ;)

Sa purcedem, zic:


CE SPUNE PRODUCATORUL:

Lapte reconstructiv termo-activ pentru parul slabit. Tratamentele chimice neadecvate, uscarea parului si perierile repetate slabesc structura fibrei capilare. Solzii firului de par incep sa se desfaca, iar cortexul se rupe usor: poroasa si casanta, fibra capilara isi pierde din rezistenta. Inovatie de la Cercetare Avansata L`Oreal, 

Ciment Thermique este primul tratament cu dubla reconstructie pentru parul slabit prin termo-coeziunea solzilor. O tehnologie de exceptie: Vita-Ciment + Vita Topseal 

1. Vita-Ciment: activ de reconstructie care consolideaza interiorul fibrei capilare 
2. Vita-Topseal: activ de reinnoire a suprafetei care reface stratul natural protector extern a fibrei capilare. 

Rezultate demonstrate in urma unor teste stiintifice. 

Mod de utilizare: Dupa ce spalati parul cu Bain de Force il zvantati bine si aplicati o cantitate de marimea unei alune din Ciment Thermique incepand cu varfurile si terminand cu lungimile. Masati delicat insistand pe zonele mai sensibile. Pieptanati parul cu ajutorul unui pieptene cu dinti mari. Nu clatiti. Coafati ca de obicei cu feonul, placa de intins sau ondulatorul.


INGREDIENTE:




PAREREA MEA:

Cu toate ca parul meu ar trebui sa fie mult mai fericit cu Ciment Thermique-ul, decat cu produsul destinat indeosebi hidratarii si nu repararii, cum este Nectarul, acest lucru nu se intampla. Exista ceva in compozitia acestei creme leave-in care nu imi place.





Usor translucida, crema are densitatea o idee, efectiv O IDEE ceva mai mare decat Nectar Thermique-ul. Problema este ca dupa aplicare (metoda pe care o folosesc o gasiti la review-ul Nectar-ului AICI) imi simt parul parca un pic lipicios/incarcat. Nu ca si cand as turna miere pe el, doar ca nu simt cand imi trec degetele prin suvite ca ar aluneca cu usurinta cu care se intampla atunci cand aplic Nectar-ul. Poate datorita lipsei parafinei? Poate...

Nu va lasati pacalite, in poza aveti Nectar Thermique-ul in varianta mare (150ml) si Ciment Thermique-ul in varianta mica (de 50ml) fata de 125ml cat are produsul intreg:




Ingredientele sunt diferite fata de Nectar, nu veti gasi uleiuri bio nici aici ;), dar veti intalni siliconi, alte cateva substante de imbracare/sigilare a firului de par si cateva care sa ofere si protectie termica. Nu e un produs prost formulat, dar la banii pe care ii scot din buzunar prin el, ar trebui sa fie WOW! Si pentru mine, din pacate nu este. Dupa terminarea flaconului (probabil 2-3 utilizari) nu il voi mai cumpara. Am citit review-uri in care fetele spuneau ca le-a fost mult mai util Ciment Thermique-ul decat orice alt produs similar. De aceea am si vrut sa vi-l aduc sub priviri, in cazul in care Nectar Thermique-ul nu va avea efectele dorite sa stiti ca mai sunt variante considerate excelente, dar care MIE nu mi-au mers.

Mirosul e usor citrat, la mine dispare in maxin 30 de minute, nu e puternic si nu intra in competitie cu parfumul pe care il port.

Aceeasi problema la ambalaj, e opac, nu vedeti cat produs mai este in el, puteti aprecia doar prin scuturarea flaconului. Insa imi place sistemul acesta in care le putem sprijini pe capac, pentru ca putem scoate aproape tot produsul. Zic aproape, pentru ca oricum la ultima utilizare tai ambalajul si mai gasesc ascunse "pe la colturi" cateva grame bune de crema. ;)

Daca vreti sa testati Ciment Thermique-ul (valabil si pentru Nectar), exista uneori in magazinele Profihairshop sau pe internet, variantele de 50ml. Una peste alta, la final iesiti cam la acelasi pret, dar macar stiti pe ce dati banii, daca sunteti multumite de el sau e... "asa si asa".


  • Produsul: 3 puncte din 5. 
  • Ambalaj: 4 puncte din 5 
  • Calitate: 4 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: doar ca sa mai alternez Nectar Thermique-ul din cand in cand. Dar acum NU as alerga fuga pe usa daca il termin.


Voua, sa va fie de folos! 
Cu drag, 
Wolfette

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

duminică, 3 august 2014

KERASTASE Nectar Thermique (Tratament leave-in hidratant cu laptisor de matca, termo protector) - REVIEW

Uneori ma vad ca un buretele pe doua picioare... Piele uscata, par uscat... Ar trebui la Sahara, pe harta, sa pun poza mea, jur! In privinta pielii am gasit destul de usor solutii solutii, insa pentru par a trebuit sa incerc o groaza de marci pana sa dau de unele potrivite mie. 

Va vorbeam intr-un review anterior, la Macadamia Natural Oil Leave-In, ca mai sunt pe piata cateva variante mai eficiente in ceea ce priveste hidratarea parului. Si promisesem ca o sa revin cu ele curand, motiv pentru care, sotul meu ma apostrofa in ultima vreme ca nu ma tin de cuvant... Nu am avut "scapare"! :) 

Pentru ca nu vreau sa va tin in suspans, o sa incep prin a va expune cele mai bune produse leave-in (dupa parerea mea) pentrul parul degradat. Numarul UNU, in aceste situatii fiind: tratamentul  hidratant cu laptisor de matca, termo protector Nectar Thermique de la Kerastase. Un produs scump, dar absolut necesar pentru parul care sufera de deshidratare!




CE SPUNE PRODUCATORUL:

Expusa continuu la factori care usuca parul ( climatici, agresiuni mecanice, poluare etc) fibra capilara isi pierde netezimea, supletea si stralucirea. Kerastase Nectar Thermique este un nectar nutritiv cu rezultat termo-activ pentru suplete si netezime maxima a coafurii. 

O Tehnologie de exceptie : Extract de laptisor de matca + Gluco-Sleek ce confera suplete si stralucire. Aceasta formula imbogatita cu agenti cosmetici este combinata cu extract de LAPTISOR DE MATCA, deosebit de bogat in elemente esentiale hranitoare - glucide, proteine, lipide. Nectar Thermique confera suplete si stralucire chiar din interiorul fibrei capilare. 

Termo-protectie: Acest tratament este imbogatit cu un activ termoprotector, Xylose, pentru a proteja firul de par de efectele nocive ale caldurii in timpul uscarii cu feonul sau intinderii parului cu placa. Faciliteaza coafarea si protejeaza totodata impotriva agresiunilor mecanice. Acest nectar, bogat in guma de GUAR, cunoscuta pentru proprietatile emoliente permite o netezire mai buna a parului, protejand in acelasi timp contra actiunilor mecanice: brushing-ul este ameliorat. 

Rezultate: - Stralucire si suplete de la radacina la varf - Suplete ideala pentru fibra - Protectie impotriva agresiunilor mecanice - Faciliteaza coafarea Aplicare: - Dupa spalarea cu Bain-ul potrivit si tratarea cu masca adecvata, stergeti parul cu prosopul si aplicati o cantitate de marimea unei alune in palma si distribuiti uniform de la varfuri spre radacini, masand usor. Nu se clateste.


INGREDIENTE:




PAREREA MEA:

Exista doua creme leave-in care eu le consider senzationale: una este aceasta, cealalta fiind tot de la Kerastase (o sa va vorbesc despre Ciment Thermique in review-ul urmator). Dintre cele doua, cea mai hidratanta si mai cea care salveaza un par extrem de uscat este fara niciun dubiu NECTAR THERMIQUE-ul. Nu am suficiente cuvinte de lauda pentru ea. 

Nu este cea mai emolienta, nu ofera luciul extraordinar, dar: protejeaza de caldura si vine cu o infuzie e hidratare care pe parul meu imi aduce... cu o ploaie in rafale dupa o zi caniculara! Cat de fericit e pamantul acela? Cam tot atat pe cat e podoaba mea capilara dupa utilizarea acestui produs. 

Ingredientele nu sunt toccmai pe gustul meu. In mare proportie. Da, parafina. Da, silicon. Da, parfum. Da, PEG. Dar Doamne cum imi lasa parul acest produs! Nu blamati foarte tare parafina in produsele dedicate parului degradat, pentru ca o sa va aduc aminte in cateva clipe ca inclusiv Joico, in tratamentul lor "cel mai cel", respectiv Deep Reconstructor, o are prin varful listei. De ce? Pentru ca imbraca fibra capilara, atunci cand acesta este in suferinta cronica, sigiland-o astfel incat sa impiedice ruperea sub factori mecanici (a se vedea perierea, prinderea parului etc). Asa ca, in acest caz, e un compromis pe care il fac fara remuscari.

Siliconii (daca nu aveti tenul acneic, nu trebuie sa va sperie) au rolul asemanator de a forma o pelicula pe firul de par si de a-i conferi stralucire. Pe care, sa fim seriosi, ce par blond mai are asa ceva dupa vopsire, daca il lasati sa se usuce natural? Cand vedeti reclamele cu parul blond care curge ca matasea, acela nu e rezultatul unui sampon sau balsam... Acolo e mult silicon, uleiuri, produse de styling, multa stiinta si arta. Restul sunt povesti. Daca nu e natural, repet.

Nectar Thermique are un miros placut - pentru nasul meu, usor floral. Dispare relativ dupa  ora, insa nu e un miros coplesitor, care sa va provoace dureri de cap. 

Consistenta alba, cremoasa, ceva mai densa decat a ciment thermique-ului, dupa cum se vede in poze. Cu toate acestea, nu are nici pe departe consistenta cremei leave-in de la Macadamia Natural Oil sau Moroccanoil. Sa zicem ca acelea aduc cu unturi de corp, Nectarul avand o densitate de lotiune/lapte de corp.





Crema o folosesc amestecand in palma cam doua sfere cat doua alune de padure, peste care adaug 2 pompite din uleiul favorit. Toate le mixez prin frecarea palmelor, si pe parul usor zvantat (si nu ud, abia sters cu prosopul ;))  le aplic mai intai pe varfurile firelor de par, apoi din ce in ce mai sus, ultimele urme trecandu-le prin breton. Abia dupa aceea trec la uscarea cu foen-ul (pe care o fac cand parul este in proportie de 80% uscat). Rezultatul? Un par care arata aproape natural, ca si miscare si aspect.

Spre deosebire de Ciment Thermique, dedicat exclusiv parului cu un puternic grad de degradare, Nectar Thermique-ul este eficient si in cazul parului cret, care este in cele mai multe cazuri un par deshidratat. Chiar daca este 100% natural.

Exista un singur produs, nou aparut pe piata, care "imi miroase" mie ca ar fi mai bun decat acesta, cu ingrediente care "imi lasa gura apa", ca sa zic asa. Daca ma lipesc de el, ca tot schimb numerotarea pe placutele de varsta curand, o sa va detaliez daca este atat de minunat pe cat pare.

Deocamdata insa, pe piata romaneasca, din nenumaratele produse leave-in pe care le-am folosit, Nectar Thermique-ul castiga detasat. O sa ma repet, cred ca se poate si mai bine ca si ingrediente, dar deocamdata, la capitolul efecte, nu are rival! ;)

PS: sper sa nu mai primesc intrebari de genul: "Cum utilizezi asa ceva? Si te dai beauty blogger si cunoscatoare"... Mi s-a intamplat. Pentru ca, prefer sa raspund direct din postare (consider ca ne este mai util asa), nu poti sa iti vopsesti parul atat de agresiv (deschidere de culoare CHIMICA) si sa ai pretentia cu crema de galbenele si esenta de marar, plus un strop de musetel, sa ai un par care sa arate bine! Tratamentele naturale nu fac fata, in asemenea cazuri, OK? Ajuta un ulei de cocos, sau de masline, sau de ce vreti voi, insa mai vorbim de proteine care trebuie readuse in structura parului, de hidratare si de multe alte aspecte pe care, atunci cand sfidezi mama natura si podoaba pe care ti-a dat-o, trebuie sa le cunosti si sa le platesti in consecinta. Eu imi asum asta.

  • Produsul: 5 puncte din 5. Isi face treaba exemplar.
  • Ambalaj: 4 puncte din 5 (sprijinit in capac, puteti utiliza si ultimul gram de produs, dar suficient de opac sa nu aveti idee cand se termina)
  • Calitate: 4 puncte din 5 (am precizat mai sus de ce)
  • L-as mai cumpara: daca nu gasesc o varianta cu ingrediente mai bune, asta va fi unul din produsele cu care, v-am mai zis eu, o sa mor in maini! ;) Deci DA!

Voua, sa va fie de folos! 
Cu drag, 
Wolfette

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

Despre SPF. BIODERMA Photoderm Max Spray SPF 50 vs Photoderm Kid SPF 50 (Spray) in oglinda!

Am luat-o razna vara asta. Pentru ca ne pregatim sa mergem la mare am pornit la cumparat creme cu protectie solara pentru fete (3 ani) si pentru noi, adultii. Daca anul trecut am luat pe fuga, strict pentru iesirile in oras cate ceva, pentru o expunere prelungita la soare cum e cea de anul acesta, m-am implicat ca atare. Si dupa o zi de stat cu nasul prin formule, liste de ingrediente, preturi in functie de farmacie... sleita, m-am asezat cuminte (a se citi nauca) seara in varful patului. Dar cu promisiunea ca trebuie sa ma dumiresc cu pixul pe hartie (sau ma rog, cu mouse-ul pe laptop) ca ma voi lumina in acest domeniu oarecum virgin pentru mine, pana acum.

In primul rand, nu inteleg ce face acea mare diferenta pentru producatori intre cremele destinate copiilor si cele adultilor, ca sa justifice diferenta de pret. Si normal, om de buna credinta, mi-am zis ca trebuie sa fie ceva legat de ingrediente, probabil solutiile pentru copii fiind ceva mai bogate/mai curate in formulare. Ei bine...


CE SPUNE PRODUCATORUL:





Photoderm Max Spray SPF 50+ / UVA 33 :

Proprietăţi:

Formulă fără parfum.
Rezistent la apă. Fotostabil.
Non-comedogen. Hipoalergenic.
Spray de 400 ml.




Mod de actiune:

 Eficacitatea maximă anti-UVB şi performanţa extremă anti-UVA ale  Photoderm MAX Spray protejează împotriva arsurilor solare, previn intoleranţa la soare şi combat îmbătrânirea cutanată prematură.
 Complexul exclusiv patentat Cellular BIOprotection®* reprezintă un avantaj major împotriva riscurilor deteriorării celulare, oferind protecţie optimă pentru celulele pielii.

 Textura foarte lejeră a Photoderm MAX Spray lasă pielea foarte catifelată. Perfect incolor la aplicare, Photoderm MAX Spray se întinde uşor, fără să lase un strat gras sau urme albe.

 Non-comedogen, Photoderm MAX Spray este rezistent la apă şi fotostabil.

 Photoderm MAX Spray nu are parfum şi asigură o toleranţă optimă.

* brevet BIODERMA


Mod de folosire:

 Aplicaţi Photoderm MAX Spray generos şi uniform înainte de expunerea la soare, după ce aţi uscat cu grijă pielea.

 Reaplicaţi Photoderm MAX Spray la fiecare 2 ore şi ori de câte ori acesta este îndepărtat de pe piele prin înot, ştergere sau activităţi sportive.



Photoderm Kid (Spray) SPF 50:





Proprietăţi:

Formulă fără parfum.
Rezistent la apă, fotostabil.
Spray de 200 ml.




Mod de actiune:

 Sistemul de filtrare anti-UVA-UVB al Photoderm KID protejează pielea delicată a copiilor prevenind arsurile solare. Complexul exclusiv patentat Cellular BIOprotection®*, amplificat de Peptida C, oferă o protecţie dublă a ADN-ului celular. 

 Photoderm KID nu lasă urme vizibile pe piele. Ambalajul de tip spray permite aplicarea chiar şi în timp ce copilul se joacă.

 Photoderm KID nu are parfum şi asigură o toleranţă excelentă.

 Non-comedogen, Photoderm KID este rezistent la apă şi fotostabil.

Brevet BIODERMA


Mod de folosire:

 Aplicaţi Photoderm KID înaintea expunerii, uniform şi generos, după ce aţi uscat cu grijă pielea.

 Reaplicaţi Photoderm KID la fiecare 2 ore şi ori de câte ori acesta este îndepărtat de pe piele prin înot, ştergere sau activităţi sportive.


INGREDIENTE:


Photoderm Max                                                             Photoderm Kid
WATER (AQUA),                                                              WATER (AQUA)
DICAPRYLYL CARBONATE,                                          DICAPRYLYL CARBONATE
OCTOCRYLENE,                                                              OCTOCRYLENE
METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL                          METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL 
TETRAMETHYLBUTYLPHENOL,                                   TETRAMETHYLBUTYLPHENOL
BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE,            BUTYL METHOXY-DIBENZOYLMETHANE
ALCOHOL DENAT.,                                                         ALCOHOL DENAT.,
BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL                                   BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL 
METHOXYPHENYL TRIAZINE,                                      METHOXYPHENYL TRIAZINE
HYDROXYPROPYL,                                                         HYDROXYPROPYL 
DIMETHICONE BEHENATE,                                           DIMETHICONE BEHENATE     
TOCOPHERYL ACETATE,                                               TOCOPHERYL ACETATE
ECTOIN,                                                                             ECTOIN,
MANNITOL,                                                                      MANNITOL,
XYLITOL,                                                                           XYLITOL,
RHAMNOSE,                                                                     RHAMNOSE,
FRUCTOOLIGOSACCHARIDES,                                    FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, 
LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT,                       LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT,
DECYL GLUCOSIDE,                                                        CREATINE,
C20-22 ALKYL PHOSPHATE,                                          DECYL GLUCOSIDE,
C20-22 ALCOHOLS,                                                         C20-22 ALKYL PHOSPHATE,
XANTAN GUM,                                                                 C20-22 ALCOHOLS,  
DISODIUM EDTA,                                                             XANTHAN GUM,                                        PROPYLENE GLYCOL,                                                    PROPYLENE GLYCOL,
CITRIC ACID,                                                                    CITRIC ACID,
CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE,                           CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE
SODIUM HYDROXIDE,                                                    DISODIUM EDTA, 
PHENOXYETHANOL,                                                      SODIUM HYDROXIDE, 
PROPYLPARABEN,                                                          PHENOXYETHANOL, 
METHYLPARABEN,                                                         METHYLPARABEN, 
ETHYLPARABEN.                                                             PROPYLPARABEN,
                                                                                            ETHYLPARABEN.



PAREREA MEA:

Naiba m-a pus sa pun piciorul in acest capitol al cosmeticelor! O sa incerc sa va arat ce concluzii am tras pana acum (cu implicarea sotului meu, biolog... ;)), fara a intra prea mult in detalii demne de un compendiu:

1. Vreau o solutie cu filtru SPF generos, fetele fiind blondute cu pielea alba. Factorul de protectie solara (SPF) reprezinta gradul de eficacitate pe care il are un produs in blocarea radiatiilor UV, comparativ cu expunerea la soare a pielii neprotejate. 

Daca stiti ca incepe sa vi se inroseasca pielea dupa 4 minute de expunere la soare fara protectie, atunci cand veti folosi o crema cu un SPF 20, puteti sta la soare de 20 de ori mai mult (Teoretic 80 minute, daca aplicati crema uniform, un strat gros, cca 2mg de produs/cm patrat de piele). 


"Mergem cu cantar farmaceutic la plaja, Wolfette? Ai innebunit?" Daca va intrebati asta, nu va condamn... Ma rog, ideea e ca aproximam si noi, asta e... :) 



Daca aplicati un produs cu SPF 50, teoretic puteti sta de 50 de ori mai mult la soare DAR, nu uitati ca trebuie reaplicata crema/lotiunea din 2 in 2 ore daca vreti sa isi pastreze eficienta. Un SPF mare nu inseamna ca trebuie sa aplicati crema mai rar, doar ca asigura o protectie ridicata! 


Pentru mine, ca adult, un SPF scazut inseamna nu doar arsuri ci si riduri. Ma lipsesc de ambele, cu drag! Pentru copiii de 3 ani, SPF 50+ initial (primele zile), ulterior 30 este de ajuns, dupa studiile medicale. 


2. Mare grija ca lotiunile sa aiba si filtru UVA. UVA sunt responsabile de apariti dermatitelor si melanomului. Conform legislatiei europene, lotiunea trebuie sa aiba un factor de protectie UVA de cel putin 1/3 din SPF ca sa poarte sigiliul UVA (il vedeti mai jos). Nu are asa ceva, nu cumpar! 





In plus, radiatia UVA este in mod direct responsabila de producerea de mutatii in structura ADN provocand fotodermatite si melanoame. Nu provoaca arsuri, de aceea multi nu realizeaza cat de periculoasa este, neavand efecte imediate. Si ca sa ma injurati pana la capat, urmeaza sa va spun ca sunt 2 tipuri de radiatii UVA. Unele cu lungime de unda mai mica denumite UVA 2 (320–340 nm) si cele cu lungime de unda mai mare UVA1 (340–400 nm). Eh, problema este ca unele solutii/ creme impotriva protejeaza UVA, sau asa afirma. Dar de fapt protejeaza de UVA 2 si nu de cele mai agresive, respectiv UVA1. 

Ar fi de retinut aici, ca oxidul de zinc Zinc Oxide o fi el un sunscreen fizic, nu chimic, dar asigura protectie si pentru UVA1, si pentru UVA2, si pentru UVB).


3. As vrea sa evit prezenta alcoolului, care nu face decat sa irite si sa deshidrateze pielea, dar nu am gasit nicio lotiune spray care sa nu-l contina. Mai cautam...

4. Daca gasesc ceva fara ulei mineral/parafina - gen Bioderma, sunt fericita. Inca nu pricepe mintea mea de ce sufletul meu solutiile (produsele altor companii) cu un continut de 90% parafina si alcool denaturat costa 80lei, cand pretul ingredientelor de baza ajunge vag la 10lei?!? Zic si eu... Ca prea ne iau de batuti in cap! 

5. Ma intorc la Bioderma, ca la ea ma refeream in acest review... Lasam parabenii. Lasam si alcoolul. Macar nu are ulei mineral. Dar pentru 2 picaturi si jumatate de creatina, ca asta e singura diferenta intre formula pentru adulti si cea copii, platim 2 produse? Cand am putea cumpara sticla de 400g pentru adulti si sa o foloseasca toata familia? Asta ca sa nu mai spun, ca produsul de 400g este 76lei (in functie de unde il luati, cu card de reducere sau fara), iar Photodermul-ul KID este in jur de 45lei pentru 200ml. 

Polologhia de mai sus, despre UVA, incepe abia acum sa capete sens. Iata de ce: 

Octocrylene este stabil, si protejeaza de radiatille UVB si UVA scurte adica UVA2. Spectrul pe care il acopera este 290-350 nm, Insa daca vreti protectie si pentru UVA 1, trebuie ceva mai mult. Si urmeaza:

Butyl Methoxydibenzoylmethane (adica Avobenzone) ofera protectie impotriva UVA1 si UVA2 ( acopera spectrul 310-400 nm). Dar este extrem de instabil la lumina, nu va pot spune in cat timp ii pierde eficienta. Teoretic, repede!

Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine (adica Bemotrizinol sau Tinosorb S) acopera spectrul 280-400 nm. FOARTE STABIL! In sfarsit, vesti bune! :)

Nu o sa disec mai mult produsul, intre noi fie spus, pana acum Bioderma are formula cea mai buna. O sa expun cat de curand firmele concurente, care mi s-au parut strigatoare la cer ca raport calitate/pret. Si probabil, va trebui sa intru intr-un plafar, pentru ca nu gasesc pe site-urile firmelor romanesti listele de ingrediente... Iar in magazine nu ma lasa sa fac poze. Cine poate sa memoreze asa ceva? Una peste alta aflu eu o solutie prin care si eu, si voi, sa putem trage o linie o data pentru totdeauna, pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri. 


PS: Nu uitati: folosirea prelungita a cremelor cu SPF ridicat, duce la o deficienta a vitaminei D in organism. Se pare ca o expunere a bratelor, picioarelor, spatelui, timp de 10-15 minute, de 2 ori pe saptamana, fara ecran solar, poate ajuta mult la sinteza acestei vitamine si restabilirea echilibrului. O puteti face dimineata, cand mergeti la plaja, sau spre sfarsitul zilei, si daca aveti retineri, apelati la suplimente nutritive. Nu sunt acelasi lucru, dar va ajutati organismul in limite rezonabile. Pentru ca daca nu e vitamina D, se duce si echilibrul calciului! Si pe acela o sa-l simtiti repejor.



  • Produsele: 5 puncte din 5. Au fost create pentru protectie solara extrema, exact asta ofera!
  • Ambalaje: 5 puncte din 5 (fiind spray mi se par mai usor de aplicat. Greu de manipulat un flacon cu mainile pline de crema... ;))
  • Calitate: 4 puncte din 5 (Formulare buna ca protectie solara, mai au si ceva ingrediente bune pentru piele pe langa, DAR au alcool)
  • Le-as mai cumpara: daca imi explica si mie cineva de ce-as lua Photodermul KID?!? Cu siguranta doar Photodermul MAX va veni la mare anul acesta. Si urmatorul. Si urmatorul... ;)

Voua, sa va fie de folos! ( De departe, a fost cea mai grea postare de scris de pana acum...)
Cu drag, 
Wolfette
    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro