marți, 15 iulie 2014

Tatuajele in Romania, in Anul Domnului 2014!

Desigur ca acesta nu este un review... La fel cum nu este un articol "pro" sau "contra" tatuajelor. Acestea sunt muchii si fatete ale vietii noastre, toti cei care avem tatuaje in Romania (si probabil nu numai), in anul Domnului 2014! Pe unele vi le imaginati, pe altele... cred ca nu le banuiti. Trebuie sa le cunoasteti si sa vi le asumati inainte ca acul tatuatorului sa va atinga pielea, altfel veti avea parte de surprize... nu tocmai placute. As vrea sa va prezint momentele mele "inedite", pentru ca mi-as fi dorit sa fi facut cineva asta pentru mine, la timpul potrivit. Nu pentru ca as fi renuntat la idee, ci doar as fi fost mai pregatita pentru ce avea sa urmeze!

Da, port doua tatuaje pe corp. Nu le-am facut in teribilism, nici in frageda copilarie, sunt tatuajele pe care am decis sa le am in jurul varstei de 30 de ani... Povestea lor este simpla. Poate prea simpla si prea banala pentru multi, dar o voi mentiona, totusi! 




Printre hopurile vietii mele, unele mai mici, unele mai mari, au existat doua cumpene care m-au adus pe pragul dintre viata si moarte. Una, cand mi s-a oprit inima pentru doar doua sau trei secunde pe o masa de operatii - si omul care tinea bisturiul a fost zguduit bine sa-i faca asta o pustoaica de 23 de ani! Si a doua, cand incapatanarea si prostia m-au facut sa nu ma duc sa operez un chist hemoragic la timp, am plecat din spital contrar tuturor sfaturilor, iar a doua zi reveneam "ca o zana" cu o hemoragie interna de care habar nu aveam. Norocul meu ca respectivul chirurg imi era prieten si cand a auzit ca am abdomenul tare si restul simptomelor, a coborat "o ploaie" de adjective (pe buna dreptate) in capul meu, asa ca mi-am miscat zona dorsala spre spital. Avea sa imi salveze viata...

Port urmele a zece operatii pe corp. Noua cu anestezie generala. La nici 36 de ani. ZECE. Pe unele le-am ales eu, altele "m-au ales" ele pe mine... Si sunt mai sanatoasa decat marea majoritate a oamenilor din jurul meu. Desi dorm mai putin. Mananc mai putin. Ma distrez mai putin. Dar am grija de corpul meu cat pot de mult, il hranesc cat de corect pot si fac mai mult sport decat 50% din oamenii din Romania. Si ceea ce e mai important, cred cu tarie ca am inger pazitor care ma vegheaza, si care de doua ori in viata asta a decis ca e PREA DEVREME!... Sunt plina de viata, iubesc fiecare clipa si nu uit sa fiu recunoscatoare ca inca sunt aici, printre voi...

Pe de alta parte, iubesc legendele dacilor (vezi Legenda Marelui Lup Alb), si iubesc lupii... Asa am ajuns sa fiu "wolfette", si asa am luat decizia ca vreau pe corpul meu, doua metafore a momentelor grele prin care am trecut. Puteau sa fie orice. Puteau sa fie zane. Puteau sa fie arhangheli. Eu am decis sa fie lupi! Ceva rau pana aici? As indrazni sa zic ca nu! Ba chiar ii port pe spate, in locuri mai putin vizibile, ca sa nu imi pericliteze sansa de a avea anumite job-uri, dar si pentru ca nu doream sa epatez. Insa trebuie sa va pun in tema cu ceea ce a urmat.




Am vazut uneori priviri uimite, placut surprinse la mare, de dualitatea aspectului meu oarecum "pretios", iar cand ma intorceam le rasareau in fata picturile de pe pielea mea. Am purtat la diverse evenimente rochii mai mult sau mai putin decoltate pe spate, dar absolut decente din toate punctele de vedere - pentru simplul motiv ca imi permitea conformatia - si am auzit voci soptind ca sunt o femeie ieftina. Ca si cand acul de tatuat iti desface larg si picioarele, sa-mi fie iertata franchetea! Alte ori s-a facut referire la IQ-ul meu... Cine Dumnezeu le-o fi spus ca la tatuare se face din oficiu si lobotomie, nu stiu... N-am raspuns nici la unii, nici la altii, considerandu-i prea limitati sa merite efortul.

Mai rau e cand auzi voci strigand dupa tine pe strada. Mi s-a intamplat in plina vara, sa impling carutul cu copiii, pe o caldura de se topea asfaltul, imbracata lejer (se vedea o jumatate de tatuaj), si doua "doamne" in varsta, dichisite, sa tipe in spatele meu (evident ca sa le pot auzi):
"- Generatia din ziua de azi e complet cretina, draga! O vezi si pe idioata asta ce are pe umar?"
Am explodat... Nesomn, copii mici, griji, si doua "minunate" s-au gasit sa imi faca aprecieri, nu ca le-ar fi cerut cineva parerea. M-am oprit, m-am intors spre ele si a avut loc urmatorul dialog:

- Doamna, aveti copii?
- Da, tembelo, si sunt intregi la cap, nu ca tine!
- Daca i-ati crescut dumneavoastra, ma indoiesc sincer... Ma indoiesc sincer...

Au uitat ca erau imbracate bine, rujate si parfumate. Au curs in urma mea injuraturi ca la usa cortului. Prea tarziu, ma simteam usurata! Sa poarte ele mizeria aceea in capetele lor mici, eu aveam alta treaba... Mi-a ramas in minte surpriza momentului, nu credeam ca poti pati asa ceva in secolul 21! Wow...

Am scris acest post pentru ca sunt un om simplu care crede, care INCA mai crede ca marea majoritate a oamenilor sunt frumosi. Si merita iubiti. Dar, in secunda in care veti lua decizia sa asterneti pe "canvasul" vostru o poveste, trebuie sa aveti taria sa ii suportati pe toti ceilalti care nu sunt deloc asa! Daca sunteti femei, lucrurile stau exponential mai rau, din pacate. Incepem sa ne educam in directia in care ii acceptam pe cei din jurul nostru asa cum sunt, insa exista un procent deloc neglijabil care va va pune patalamaua din secunda in care va va privi, fara a va da sansa sa deschideti gura o clipa. Si e bine sa stiti asta!

Mi s-a amintit de binevoitori ca pentru biserica, tatuajele sunt un pacat imens. Sunt oameni care barfesc, pe care invidia ii erodeaza cum sapa apa in tarm, sunt cei care urasc din strafundurile inimii... N-au tatuaje, dar asta ii face mai buni decat mine? Asa cum mi-a zis un preot minunat, vis-a-vis de desenele mele: "Dumnezeu te iubeste pentru sufletul tau, si esti copilul lui asa cum esti, sa nu uiti asta!" 

Am nenumarate "istorii" de genul celor de mai sus. Cu toate acestea, va spun impacata ca nu se merita sa va traiti viata infricosati "de ce vorbeste lumea"! Ea va vorbi oricum. Indiferent daca este vorba de tatuaje, de o noua "textila" pe care ati cumparat-o, de modul cum v-ati tuns, de greutatea pe care o aveti samd. Oamenii vor vorbi... Dar ce bine ar fi daca, inainte de a rosti ceva, s-ar gandi la lucrurile rusinoase pe care le-au facut - toti avem macar unul de care sa ne jenam - sau la ultimul moment in care au fost la randul lor pusi la zid, pentru nimic. Nu-i asa ca planeta asta ar fi un loc mai frumos de trait peste noapte?!




O sa subliniez faptul ca decizia de a-ti face sau nu un tatuaj, trebuie luata cu maturitate. Trebuie sa ti-l doresti a naibii de tare, sa te reprezinte sau sa imortalizeze "acel ceva" din viata ta care sa il faca sa merite efortul! Nu am pasit in salonul de tatuaje ca sa pregatesc un cadou pe viata, cuiva, oamenii se schimba. Chiar si cei pe care ii iubim cel mai mult. M-am dus hotarata sa mai pun o caramida la constructia care cred eu ca sunt, si nu regret nicio clipa! Am avut un moment in care am stat in dubii daca sa il sterg, atunci cand au aparut copii (care apropos, ma adora cu tot cu "iupul" meu), dar am realizat ca nu ma pot imagina fara el! Si indiferent ce "tuta" ma va besteli in plina strada, sau ce "sfant" ma va cataloga, eu imi port cu mandrie povestea, lupii si gardienii mei...

Iar la intrebarea "si la 65 - 70 de ani ce o sa te faci?", pot sa va raspund un singur lucru: daca ii apuc, o sa fiu fericita sa am in Pandora mea acele tatuaje! Si sper, sper din tot sufletul sa nu imi pierd mintile de tot si sa merg in rochii fara umeri sau bluze pana in talie la acea frumoasa varsta! Ok?

PS: fiti buni, fiti frumosi, fiti toleranti cu cei de langa voi, si nu ii judecati doar pentru ca sunt... altfel! Chiar daca nu vi se va raspunde cu aceeasi moneda. Pentru ca la un moment dat, s-ar putea sa fiti rasplatiti pentru asta cu gramul acela de noroc... care inseamna totul! 

Sper sa va fie de folos!
Voua, o zi excelenta!
Wolfette


duminică, 6 iulie 2014

MACADAMIA Nourishing Leave-In Cream - REVIEW

Intotdeauna am admirat parul care straluceste de viata, care curge ca o matase, in care se reflecta lumina! O astfel de podoaba capilara am vazut insa fie la cele care au parul natural (si bine ingrijit!!!), fie la brunete. Rar, foarte rar s-a intamplat ca un par blond sa-mi fure privirea. Acesta este motivul pentru care cochetez cu ideea de a-mi lasa parul sa creasca in nuanta sa naturala (un blond cenusiu mediu), pentru ca aducerea parului meu blond foarte deschis intr-o stare care sa imite un par "sanatos tun" cere foarte mult efort si resurse. Si-am cam obosit...

Fiind fascinata de blondul cendre, care imi vine bine (vorbeste lumea ;)), ani de zile am cautat o formula care sa il aduca intr-o forma de care sa fiu multumita. Am renuntat la balsamuri de mult, folosesc doar masti, aplic uleiuri gen macadamia sau moroccanoil, dar am sesizat ca tot pare cumva uscat. Si mi-am dat seama ca trebuie sa ii reechilibrez gradul de hidratare. Citind si rascolind forumurile de profil, am gasit ca solutia este una singura: cremele leave-in. Pentru ca in acest moment detin vreo 4 (ooops! Sper ca sotul meu "nu pune piciorul" prin zona! LOL ;)), voi incepe astazi intr-o ordine absolut aleatoare prin a va prezenta crema fara clatire de la Macadamia Natural Oil.





CE SPUNE PRODUCATORUL:

Crema hrănitoare cu ulei de Macadamia descurcă, disciplinează părul şi îi oferă strălucire. Este ideală pentru întreţinerea părului vopsit. Uleiul de Macadamia şi uleiul de Argan sunt o nouă generaţie de uleiuri care hrănesc, repară şi hidratează părul, elimină încreţirea lăsându-l neted şi strălucitor.
Ingrediente cheie: ulei de Macadamia, omega 7,5 şi 9, 3, acizi graşi, glicerină, ulei de Argan.
Beneficii:
  • - disciplinează părul. 
  • - oferă strălucire şi face părul mai moale. 
  • - asigură protecţie UV. 


INGREDIENTE:

Water (Aqua), Glycerin, Cetearyl Alcohol, PEG-20 Stearate, Hydrogenated Polydecene, Isopropyl Myristate, Lanolin, Fragrance (Parfum), Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Cyclomethicone, Dimethicone, PEG-12 Dimethicone, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-28, Cetyl Alcohol, Triethanlamine, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Chlorphenesin, Sorbic Acid, Limonene, Hexyl Cinnamal.




PAREREA MEA:

Ce este practic Macadamia Nourishing Leave-In Cream? Un hibrid intre un balsam fara clatire si un produs de styling. Avand si ceva umectanti, pe langa uleiuri cu scopuri terapeutice pentru par (aici macadamia si argan), asigura o buna hidratare a parului, lucru pe care niciun ulei de par nu o va putea face. 

Este o crema densa, de nuanta alba, cu un miros asemanator mastii de par, o tolerez bine. Din pacate insa, spre deosebire de alte produse asemanatoare (ma refer la cremele Kerastase sau L'Oreal Professional) este muuult mai densa. Asta inseamna ca nu este FOARTE hidratanta si trebuie folosita cu o oarecare prudenta, deoarece incarca parul destul de mult. Ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca parul meu abia spalat sa arate ca unul care a vazut samponul acum 3 zile... 

Cum o aplic: pun o cantitate cam cat o nuca (mica! Mica nuca! ;)) in causul palmei, adaug 2 pompite de ulei (de Macadamia, Moroccanoil, ce se gaseste) si apoi imi frec bine palmele intre ele, pentru a omogeniza amestecul. Imi las capul in jos (parul imi atinge jumatatea spatelui si e foarte des, ca sa aveti o idee cu ce ma lupt), si cu palmele imi ating initial varfurile suvitelor de par. Apoi incep sa imi trec treptat palmele prin par din ce in ce mai sus, ca in final sa ma ridic si sa imi pieptam tot parul cu degetele, inclusiv la radacina, cu ultimele farame de produse ramase in podul palmei. In acest mod nu imi ajunge un exces de produs pe radacina parului si nici nu pierd din volum, iar partea cea mai degradata, cea de la varful suvitei beneficiaza de maximul de hidratare.






Cu amestecul acesta parul mi se descurca extraordinar de usor, in momentul in care trec un pieptan cu dintii foarte rari pentru a fi sigura ca am distribuit in mod egal crema pe tot parul, nu mi se incurca niciodata in suvite. Pe undeva insa, as fi preferat sa fie mult mai hidratanta, o cantitate mai mare de umectanti m-ar fi facut mai fericita. E un produs ok, dar nu e preferatul meu.

Nu cred ca este foarte potrivita celor cu firul de par foarte subtire si nici celor care nu au un par prea bogat, cred ca va incarca prea mult si efectul va fi contrar celui dorit, parul va arata lipsit de volum si de miscarea aceea naturala de curgere. Stiu ce zic, la prima aplicare am folosit o idee prea multa si am avut parul lipit de cap pana a doua zi, cand m-am decis ca singura solutie este sa ma spal! In plus, folosita in exces, face ca uscarea parului sa fie mult mai dificila, peria nu mi s-a miscat cu usurinta pe suvite si a durat... o vesnicie pana am terminat. Iar rezultatul a fost cel despre care va vorbem: un par mat, complet lipsit de viata/miscare. Deci folositi-o cu zgarcenie!

Asa cum vedeti in lista de ingrediente, contine siliconi, asa ca avertismentele de la macadamia natural oil sunt identice si aici.

Ca si ambalaj, daca veti cumpara varianta mare (300 ml) cu pompa, va fi mai usoara dozarea. Eu am ales-o  pentru testare pe cea de voiaj de 60 ml si ma felicit, nefiind "Crème de la crème" pentru parul meu. Din pacate sticla este mata, nu veti sti cu precizie cand se apropie de final. Nu pot decat sa sper ca ambalajul de 300 ml este din plastic, dar sincer asta nu stiu.

O recomand? Da, daca aveti un par foarte uscat. Da, daca aveti un par foarte cret (pe care mama natura l-a lasat in 90% din cazuri mai deshidratat). Dar incepeti cu cantitati mici si puteti sa mariti dozele pana o gasiti pe cea benefica pentru voi. 

Mentiune: cantitatea de uleiuri din crema leave-in este foarte mica (ele apar in lista de ingrediente dupa parfum). Si nu, efectele de luciu nu le puteti obtine folosind exclusiv crema. Daca finantele va strang cu usa si nu stiti ce a alegeti din cele doua, clar va recomand fara sa clipesc uleiul de par!

Sper sa va fie de folos! 
Voua, o zi excelenta!
Wolfette


  • Produsul: 3 puncte din 5
  • Ambalaj: 4 puncte din 5 
  • Calitate: 3 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: deocamdata sunt tentata sa spun ca NU.

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

MACADAMIA Healing Oil Treatment - REVIEW

Pentru un par blond obtinut prin procedee chimice, uleiurile nu sunt o optiune. Sunt un "must"! Pentru ca nu s-a inventat inca solutia prin care sa deschizi parul cu mai mult de 3-4 nuante si sa nu matuiasca, intr-o proportie mai mare sau mai mica podoaba capilara. Si atunci, trebuie sa iti readuci parul "la viata"! Cu tratamente, sampoane si masti si nu in ultimul rand, cu produse de styling. Una in metodele cele mai eficiente este aplicarea unui ulei de par inainte de uscare, si un strop dupa uscare, la finisarea coafurii.

Deoarece am fost impresionata de masca de par de la Macadamia (review aici), mi-am luat inima in dinti si am vrut sa incerc si uleiul. Zis si facut. Sunt inca destul de impartita in ceea ce priveste acest ulei, si o sa va explic imediat de ce.




CE SPUNE PRODUCATORUL:

Tratamentul intens reparator cu uleiuri este absorbit de păr instantaneu. Părul îşi recapătă umiditatea şi sănătatea fiind mai moale şi mai strălucitor.
Uleiul de Macadamia şi uleiul de Argan sunt o nouă generaţie de uleiuri care hrănesc, repară şi hidratează părul, elimină încreţirea lăsându-l neted şi strălucitor.
Ingrediente cheie: ulei de Macadamia, omega 7,5 şi 9, 3 acizi graşi, ulei de Argan şi Vitamina E.
Beneficii:
  • - se absoarbe instant şi lasă părul strălucitor fără aspect uleios. 
  • - protecţie UV naturală. 
  • - reduce timpul de uscare a părului cu 40 - 50% din timp. 
  • - reduce efectul de încreţire şi lasă părul neted şi strălucitor. 


INGREDIENTE:

Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxybenzoylmethane, Tocopheryl Acetate, Isopropyl Myristate, Fragrance (Parfum), Benzyl Salicylate, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Hexyl Cinnamal, Green 6 (CI 61565), Red 17 (CI 26100), Violet 2 (CI 60725), Yellow 11 (CI 47000).


PAREREA MEA:

Dupa cum scriam aici, sunt un utilizator inversunat de Moroccanoil. Imi place foarte mult acest produs. Dar ca orice femeie, simt din cand in cand nevoia de varietate, plus nenumaratele review-uri pozitive privind uleiul celor de la Macadamia m-au facut sa mi se aprinda beculetul curiozitatii deasupra capului. L-am cumparat de pe beautybay, si l-am asteptat cu sufletul la gura. Numai ca, pentru mine, nu a fost chiar ce ma asteptam sa fie...

Ce are bun: in primul rand, o formula mai buna decat Moroccanoil. Uleiul de argan este al treilea in lista de ingrediente (fata de Moroccan unde este al 5-lea), urmat de cel de macadamia care este de asemenea, un alt ulei excelent pentru par. Are un adaos de vitamina E si siliconi. Care va precizam si la review-ul Moroccanoil-ului ca pot crea iluzia unui par de matase. 

Unde scartaie, pentru mine: ca si textura, desi nu e nici pe departe un ulei subtire, nu este atat de dens precum Moroccanoil. Ceea ce se traduce printr-o cantitate mai mare de ulei folosit, aproape dubla pentru parul meu. Este adevarat, tot doua pompe folosesc in ambele cazuri pe parul ud, doar ca pompita uleiului de Macadamia scoate o cantitate mult mai mare de ulei din flacon.




Mirosul... nu pot sa-l sufar. M-am acomodat cu el, dar e asa... "il inghit cu noduri"! Miroase cumva floral, nu are miros de nuca daca asta va asteptati, dar nici nu aduce cu mirosul mastii de par care mie imi place forte mult. Spre norocul meu, la o ora maxim de la aplicare, nu il mai simt. Teoretic, ar trebui sa il folosesc pe parul ud, inainte de uscarea cu foen-ul si inca o pompa la final, pentru finisare. Il aplic in amestec cu o crema hidratanta de par, 2 pompe dupa cum va spuneam, il distribui pe varfuri, apoi pe lungime si ce imi ramane pe palme aplic pe breton si mai aproape de radacina. 

Descurca parul excelent, meritul lui, e o calitate pe care i-o recunosc! Timpul de uscare este intradevar redus, nu pot spune cu precizie daca este vorba de 40-50%, dar in mod clar nu imi ia 35-40 de minute, ci mai degraba spre 20-25 de minute. La finalizarea coafurii, folosesc exclusiv Moroccanoil, pentru nu as putea "duce" mirosul uleiului de Macadamia pe parul uscat, inca o ora. La temperatura are tendinta sa dispara mai repede. Nu ma intelegeti gresit, nu miroase ingrozitor, pur si simplu nu il agreez EU!



Daca aveti parul cu firul mai subtire, sau nu este foarte uscat, probabil il veti aprecia mai mult decat mine. Daca Moroccanoil-ul poate ingreuna parul destul de mult, Macadamia fiind o idee mai usor, nu va avea acest efect secundar. Pentru un par normal, caruia vreti doar sa ii dati un "boost" de stralucire, exista o varianta si mai putin densa, respectiv sub forma de spray (ambele game o au), necesita un plus de atentie insa, la aplicare. Ar trebui sa pulverizati varianta spray de la o distanta de min 30 cm pentru a nu-l concentra in anumite zone de pe par, in mod inegal.

Aaa... si nu luati in calcul hidratarea. E un ulei... ;) Stiti voi, v-am zapacit deja ca nu are cu ce sa hidrateze!

Daca va hotarati sa il achizitionati, luati in calcul faptul ca are siliconi (atentie pentru cei/cele cu tenul acneic) si ca ar trebui sa folositi din cand in cand un sampon cu SLS, pentru a evita supraincarcarea firului de par cu acestia. Nimic nu ii scoate de colo in afara unui sampon ceva mai "agresiv".

Ambalajul este din sticla, ceea ce ma ingrijoreaza un pic (am zile cand pe tot ce pun mana, ajunge pe jos! :(). Pompa este insa foarte buna, nu picura ulei, nu il lasa sa se scurga (l-am luat in vacante fara probleme) si distribuie cantitati egale. Pentru parul scurt, puteti apasa doar pana la jumatatea cursei pompitei si nu veti avea ulei risipit fara rost. Aici un mare plus!

Este un ulei bun, dar probabil pentru un par ceva mai sanatos. Si cu exceptia parfumului, care tine de gusturile fiecaruia, are o compozitie reusita,  peste media uleiurilor de pe piata. Nu pot sa nu il recomand, dar testati mai intai o varianta mini de 25ml, inainte de a achizitiona flaconul de 125ml, care tine cca 1 an! ;)


  • Produsul: 4 puncte din 5 (mirosul...)
  • Ambalaj: 5 puncte din 5 
  • Calitate: 5 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: de dragul varietatii, daca ma voi obisnui cu mirosul sau, poate.

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

100 PERCENT PURE Sapun Organic cu Ulei de masline si Cafeina - REVIEW

Asa cum va spuneam intr-un review anterior al cremelor de la 100% pure, la Raw Generation Expo am avut ocazia sa vad toate produsele companiei, si sa prind din zbor si cateva "soapte" despre noutatile viitoare! Una dintre ele fiind o serie intreaga de sapunuri pe baza de unturi, pe care de cand le-am zarit pe masa mi-am zis ca eu fara unul din ele nu plec!

La prezentare nu au fost decat vreo 5 sau 6 tipuri de sapun, pe site vad ca acum sunt 10 (din cele noi). Nu-i nimic, avem timp! :) Desigur ca atunci cand am citit ulei de masline si cafeina pe aceeasi eticheta, nu am avut nicio ezitare. S-a notat: vandut! Sa vedem despre ce e vorba:




CE SPUNE PRODUCATORUL:

Cu un continut bogat de cafea si frunze de menta, acest sapun stimuleaza circulația si are un efect revigorant.


INGREDIENTE:


Ulei saponificat de masline extravirgin (Organic Saponified Extra Virgin Olive)*, ulei de nuca de cocos saponificat (Cocos Nucifera)*, ulei de palmier saponificat (Organic Saponified Palm)*, ulei de menta, cafea (Organic Ground Coffee), frunze din menta create, tocoferol (vitamin E)

*certificate organic
Greutate neta: 3.5 oz / 99.2 g



PAREREA MEA:

Sapunul miroase mai mult a menta decat a cafea. De fapt, de cand l-am luat de pe masa si l-am adulmecat, iar mirosul acela de menta proaspat presata mi-a "invadat" narile, stiam ca micutul acesta vine cu mine acasa. Unde, au urmat alte surprize... 

E adevarat ca e sezonul cald si tenul meu incepe sa fie mixt spre gras, insa obrajii tot imi fac probleme din cauza deshidratarii. Dupa utilizarea cu sapunului cu ulei de masline si cafeina, nu m-a strans fata. Hello? Pe mine? Asaaaa ceva! Imi trebuie un stoc din sapunurile astea si repede! :)))





Nu este abraziv, desi poate asa pare in poze, cafeaua nu este prezenta in niste granule mari care sa asigure o exfoliere. Asta e bine, mai ales pentru mine care folosesc Clarisonicul si exfolianti chimici. Un sapun care sa incerce sa mai curete si el ceva de pe fata mea, ar fi fost mult prea mult! Nu stiu daca senzatia de racorire vine de la uleiul de menta sau de la amestecul cu cofeina, dar imi da o stare de bine, de proaspat, dupa folosire! 

Are o capacitate buna de spumare si de curatare, surprinzator pentru o gama naturala, nu-i asa? Am sesizat ca dupa ce ma clatesc nu imi lasa urme grase pe piele, pe cada nici atat, pericol de alunecare: zero! Insa nu este atat de hranitor ca si scrub-urile de la 100% pure. Fiind totusi vara, nu ma deranjeaza. In plus, scrub-ul are un miros mult mai persistent si asta ma obliga sa utilizez crema de corp cu un miros dintr-o gama asemanatoare. Cu sapunul cu ulei de masline am mai multa "libertate de miscare". ;)

Il gasiti pe site-ul celor de la 100 percent pure, la pretul de 25 lei pentru 99.2g.

Un produs pe cat de simplu, pe atat de eficient si parolist... respectand intru totul promisiunile din descriere! Il recomand? Desigur! Cu atentia cuvenita asupra uleiului esential de menta, mai ales daca vreti sa il folositi pentru copii. Eu nu as indrazni, atata timp cat in compozitie apare cofeina. Dar gama este suficient de mare incat sa gasim ceva si pentru ei!



  • Produsul: 5 puncte din 5 
  • Ambalaj: -
  • Calitate: 5 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: DA.

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

L'OCCITANE Lapte de Corp "Rose 4 Reines" - REVIEW

Cand am pasit prima data intr-un magazin L'Occitane, cautam un produs potrivit pentru aniversarea unui prieten, medic chirurg. Si cum poti sa ii spui unui astfel de om ca il pretuiesti, decat avand grija de mainile sale magice?!?... Cel mai potrivit loc unde puteam sa gasesc ceva in sensul acesta, am considerat eu ca este acest coltisor de Rai zis L'Occitane. Zis si facut! Am hotarat ce doream pentru prietenul meu si in timp ce Luminita, o fata de zahar din reprezententa din Mall Vitan imi ambala produsele, am facut "greseala" sa incep sa bantui prin magazin. Stiti ce a insemnat asta, nuuuuu?

Sunt indragostita de mirosul de trandafiri. Dar nu de trandafirii (superbi de alfel ca si estetica) din florarii, ci dupa trandafirii de gradina, aceia care cresc in buchete mari si miros de iti umplu si sufletul! Am crescut cu o curte plina de astfel de flori, usor de inteles atractia mea pentru ele! In rafturile magazinasului cochet in care ma aflam, am gasit o gama, care mirosea exact asa! A copilaria mea... A fost imposibil sa nu mi se agate ceva de maini! Am ales laptele de corp, pentru ca mi-a placut compozitia si imi doream un produs "in bratele" caruia sa adorm! Asta mi-am dorit atunci! Cum toate cremele mele de corp sunt parfumate, era un nonsens sa cumpar apa de toaleta si sa ma lipsesc de hidratarea pielii peste noapte, neputand sa o combin cu nimic din ce aveam pe acasa . Deci, alegerea a fost cat se poate de simpla!


                                 


CE SPUNE PRODUCATORUL:

In Provence exista o multime de secrete si legende pe care un trecator nu le-ar putea cunoaste imediat. Fiicele contelui de Forcalquier erau la fel de frumoase ca si trandafirii pe care ii adorau - trandafirul de Grasse, trandafirul de Maroc, cel de Turcia si cel de Bulgaria. Fiecare dintre cele 4 fiice s-a casatorit cu un rege, devenind astfel cele 4 regine de Forcalquier. Parfumul delicat al trandafirilor preferati de ele este transpus in gama cu extract de Trandafir - un parfum delicat, subtil, demn de o regina.

Imbogatit cu apa de trandafiri, Laptele de Corp Roses 4 Reines se absoarbe rapid in piele, lasand pielea hidratata si invaluita intr-un parfum floral de trandafiri in care se regasesc extracte de trandafiri din Grasse, Bulgaria, Maroc si Turica, alaturi de un extract unic de trandafir din Haute-Provence. 

Gama Roses 4 Reines are in compozitia sa extract de trandafir obtinut prin tehnica denumita enfleurage, un proces traditional pe care echipa L’OCCITANE l-a inovat. Cele mai proaspete petale de trandafir sunt introduse in ulei, devenind saturate cu parfumul natural de trandafir, avand ca rezultat note mai fructate. 
Pentru a spori longevitatea parfumului acestei lotiuni de corp, folositi apoi Apa de Toaleta Roses et Reines.




INGREDIENTE:

Unt de shea: hraneste, catifeleaza si protejeaza (bogat in vitamine si acizi grasi)

Absolut de trandafir din Grasse, uleiuri esentiale de trandafir din Bulgaria si Turcia, concentrat solid de trandafir din Maroc, extract de trandafir din Haute-Provence obtinut prin tehnica numita “enfleurage”: Parfumeaza cu delicatete pielea 

Apa de trandafir din Haute-Provence: hidrateaza si calmeaza Ulei de trandafir muscat: hraneste (bogat in omega 3 si 6)




 
PAREREA MEA:


Laptele acesta de corp imi readuce in minte serile de vara traite in gradina, cu tata. Pe care l-am pierdut de niste ani. Si ori de cate ori folosesc Rose 4 Reines, sunt fericita. Sunt pur si simplu... fericita! E un review pe care il scriu cu dragoste, pentru un produs bun - nu doar datorita mirosului sau, ci si a tuturor celorlalte calitati ale sale. Insa pentru mine, inseamna un picut mai mult... ;)

Aroma sa persista pe pielea mea pana dimineata. Dupa 2-3 seri, un vag miros ramane imprumutat si asternuturilor. Nu pateaza, nu are o textura foarte densa, dar nici nu curge. E mixul acela care va spuneam ca imi place mult in sezonul cald! Nu pot folosi creme tip gel pe corp, nici macar in perioada de canicula, deoarece a doua zi simt cum ma strange pielea pe corp. Cu laptele acesta de corp, nu este cazul.






Desi denumirea este de "lapte", as indrazni sa spun ca e mult mai aproape de o crema. Uleiul de samburi de struguri este al doilea ingredient, apoi avem un umectant, ceva siliconi (nu ma deranjeaza, pielea este mai placuta la atingere, devenind mai catifelata) , extract de trandafir cat cuprinde (inclusiv ulei) - un suport bun anti-age, si corpul are nevoie de asa ceva! O formula buna! Ok, contine parfum, daca aveti o piele sensibila e bine sa luati o varianta de voiaj de proba (75 ml fata de 250 ml cat are produsul intreg), insa pe mine nu m-a suparat desi l-am folosit inclusiv dupa operatii, aplicandu-l pe cicatrici fara probleme (la o luna dupa, totusi!).



Ambalajul este practic, igienic, se inchide bine - nu exista riscul sa va curga in bagaje. Fiind transparent se vede exact cantitatea de crema utilizata. Desi pare a fi din sticla, este din plastic. Ceea ce il face mai usor de manevrat si mai putin predispus la "indoire" pe gresie. Eu una ma lipsesc cu placere de absenta recipientelor de sticla, oricat de elegante ar fi, atat timp cat in baia mea "se vantura" doi balauri de nici 4 ani!

Ultima oara cand am intrat pe site, am vazut ca disparuse. Am inghetat! La un telefon distanta aveam sa aflu ca exista sub denumirea Roses et Reines, si ca nu am niciun motiv sa intru in panica, a suferit doar niste imbunatatiri si a imbracat o haina noua. Am respirat usurata!

Produsele cu tradafir le gasiti pe site-ul oficial aici, in magazinele L'Occitane sau in farmaciile Sensiblu.

As folosi intreaga gama, cu drag! Din pacate, din considerente pe care le-am mai precizat, ma restrang la a ma bucura de laptele de corp! Si ma bucur din toata inima de el! Este un produs bun pentru corpul meu, si mai mult decat atat... este un produs minunat pentru sufletul meu! De cate ori ma apuca dorul de tata, mi-am facut un obicei si seara, ma asez cuminte intr-o gradina de trandafiri oferita de cei de la L'Occitane, si alunec linistita in lumea viselor...

  • Produsul: 5 puncte din 5
  • Ambalaj: 5 puncte din 5 
  • Calitate: 5 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: sunt atat de fericita ca l-am gasit, nu stiu cum m-as putea lipsi de el! 

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

sâmbătă, 5 iulie 2014

100 PERCENT PURE - Cremele de Corp: Blood Orange si Vanilla Bean - REVIEW

Ma sicaneaza de ceva vreme laptop-ul, si pentru ca bucuria sa fie completa, am pierdut o serie buna de fotografii pentru blog. Printre care si pe cele de la Raw Generation Expo, care a avut loc la Rin Grand Hotel anul acesta. Eveniment la care, m-am dus "glont" pentru ca imi doream foarte mult sa adulmec toata gama celor de la 100% pure. Spre norocul meu, am reusit sa-i prind!

O echipa calda, frumoasa, a incercat sa imi prezinte produsele. "A incercat" zic pentru ca i-am intrerupt in timp util, le cunosc ingredientele si produsele la nivel de site "ca pe Tatal Nostru"! Cu olfactivul eram in urma, dar am rezolvat si acest aspect! :) Dupa ce mi-am bagat nasul (la propriu) in tot ce era in jurul meu, la capitolul creme m-am oprit la vanilie si portocale, pentru simplul motiv ca folosisem cocoa kona, strugurii si mango. Daca ar fi fost dupa mine, mutam jumatate de stand acasa, insa de data asta m-am limitat la patru produse. Astazi, o sa va detaliez despre creme.





CE SPUNE PRODUCATORUL:


La ambele creme, apare urmatoarea descriere:
Complet naturală, 100% Strict Vegetariană, Fără gluten
Pentru o piele sănătoasă şi radiantă şi un aspect seducător, foloseşte această delicioasă cremă hidratantă cu portocale roşii (respectiv cu boabe de vanilie, pentru cealalta crema), bogată în antioxidanţi cu puternic efect anti-îmbătrânire, vitamine, uleiuri din fructe şi unturi hrănitoare de avocado şi cacao, care îţi va înmuia, hidrata şi hrăni tenul cu cele mai naturale ingrediente nutritive, de cea mai bună calitate. Un produs cu adevărat 100% pur care nu conţine arome artificiale, substanţe chimice sintetice, conservanţi toxici sau alte toxine care ar putea fi dăunătoare.

INGREDIENTE:

Crema cu portocale rosii:

suc organic de aloe (1), hidrosol de trandafir organic (2), unt de cacao, unt de avocado, ulei de seminţe de măceşe (3), ceară candelilla, ulei de coacăze negre, vitamina E, vitamina C, ulei esenţial de portocale roşii, extract de portocală roşie, cafea verde organică (4), cireaşă sălbatică organică (5), rodie, zmeură organică (5), mură şi ceai alb organic (3), acid citric, hamamelis, caprifoi japonez, rozmarin, oregano, cimbru şi genţiană, alcool din cereale, boabe de acai, resveratrol, ceai verde organic (3), fruct de mango, boabe goji, fruct de maqui, soc şi strugure tămâios

Crema cu boabe de vanilie:

suc de aloe (1), hidrosol de trandafir (2), unt de cacao, unt de avocado, ulei de seminţe de struguri, ulei de seminţe de măceşe (3), ceară candelilla , ulei de coacăze negre, vitamina E, vitamina C, vanilie pură, alună de pădure, cafea verde organică (4), cireaşă sălbatică organică (5), rodie, zmeură organică (5), mură şi ceai alb organic (3), acid citric, hamamelis, caprifoi japonez, rozmarin, oregano, cimbru şi genţiană, alcool din cereale, boabe de acai, resveratrol, ceai verde organic (3), fruct de mango, boabe goji, fruct de maqui, soc si strugure tămâios

1 origine organică garantată de SGS organic
2 origine organică garantată de Ceres GmbH
3 origine organică garantată de Oregon Tilth Certified Organic
4 origine organică garantată de Asociaţia Fermierilor Ecologici din Hawaii
5 origine organică garantată de USDA

Greutate netă 8 oz / 236 ml


PAREREA MEA:

Ohhh, well... Imi plac la nebunie mirosurile gurmande si cele florale. Exact in aceasta ordine. La capitolul creme, dupa fiecare dus, imi place "sa ma imbrac" din cap pana in picioare intr-o crema care sa ma scufunde intr-o aroma dupa sufletul meu. Iarna le agreez pe cele de ciocolata, vanilie, pe cele care aduc a prajituri, iar vara merg spre cele fructate. Desi prima aleasa, la standul 100% pure, a fost crema cu portocale rosii, o data ce mi-a intrat in nari mirosul celei de vanilie nu am putut sa o las acolo. De fapt am lasat-o, dar m-am intors de la usa dupa ea!

Imaginati-va ca aveti un cos cu portocale rosii de Sicilia. Apoi le stoarceti. Si tot mirosul acela de fruct proaspat, usor citric, usor dulce fara a fi lesinator, il puteti concentra intr-o crema de corp. Iar cand zic citric, se simte fara niciun dubiu mirosul de portocala rosie, nu de grapefruit, nu de lamaie, nu de altceva! E o crema care imi vine "manusa" in zilele calde.

Pe de alta parte, spre bucuria mea, vanilia nu miroase decat vag... a vanilie! ;) Ma asteptam sa nu o suport, nu agreez 90% din cremele de pe piata cu miros vanilinat pentru ca au o aroma atat de concentrata incat mi se par gretoase. Crema cu vanilla bean insa, miroase... aaa? Aaaaaa? CARAMEL! Si mai are un usor iz de nuca, iar ca nota finala eu simt vanilia. E WOW! Destul de dulce pentru sezonul cald, ma incapatanez sa o folosesc seara, cand o aroma fresh nu mi se pare 100% (ca tot vorbim despre asta :)) necesara. Sotul meu adulmeca aerul dupa mine iar piticele... dupa ce le-am cremuit pe maini, au incercat spre disperarea mea sa se linga pe maini! Si nu e o gluma! Am dus ceva munca de lamurire, noroc ca au inceput sa inteleaga ca nu au voie! (Intre noi fie spus, am incercat si eu sa vad cum e la gust, ca nah, sa nu pateasca ceva copiii, si spre amaraciunea mea, e dulce! Aveau dreptate maimutele!) Pfuuuuu... :))))))

Aromele persista pe piele cateva ore. Nu sunt atat de agresive incat sa nu pot folosi un parfum, dar am grija sa utilizez o apa de colonie intr-un registru asemanator cremei folosite. Si la capitolul parfumuri cu mirosuri gurmande, va pot aduce un intreg arsenal! ;)

Ca si textura, sunt niste creme care se regasesc intre lotiune si unt de corp. Nu sunt onctuoase dar nici foarte subtiri, spre un lapte de corp. Pentru mine, care am o piele extrem de uscata pe corp, sunt exact ce imi trebuie vara, iarna insa mai adaug deasupra un strat ulei (ca e bio, ca e fructat, depinde de dispozitie). Dar acum, se muleaza foarte bine pe nevoile mele. Daca le aplic cu 15 minute inainte sa ma imbrac pentru serviciu, am descoperit ca nu lasa urme grase pe haine, mai ales ca masez bine crema pe corp. Nu mult, doar bine! ;) Cine are timp de pierdut la prima ora a diminetii?!?

In stanga pozei, crema alba este cea cu vanilie, in dreapta, cea cu o tenta galbuie este cea cu portocale rosii:





La capitolul ingrediente, nici nu aprofundez subiectul. Le puteti vedea, suna mai mult decat bine si nu vad ce as putea cere in plus. Uleiuri organice eficiente in pastrarea elasticitatii pielii, vitamine, extract de cafea verde care sa loveasca un pic in celulita (daca e cazul, dar cine are asa ceva?!? Noi sigur nu! ;))! Si o groaza de extracte de plante care sa ne rasfete corpul! Da exista un strop e alcool, spre finalul listei, dar la cantitatea impresionanta de uleiuri din compozitie nu am inregistrat absolut niciun efect deranjant. Si daca eu spun asta, credeti-ma ca e maaaare lucru! Doamna cu "piele de crocodil" se declara multumita 100% de cremele celor de la 100 percent pure!

Ca si ambalaj, sunt practice, in sensul in care eu le tin sprijinite pe capac si astfel beneficiez si de ultimul strop de crema din recipient. Un plus flaconului semi-transparent, care ma lasa sa vad cat produs se mai afla in interior dar suficient de opac incat lumina sa nu denatureze continutul de uleiuri. Ambalajele de tipul acesta sunt mult mai igienice (nu introducem mai stiu eu ce minuni in borcan), asigura mai multa stabilitate anti-oxidantilor care nu ajung in contact cu aerul la fiecare aplicare si comode de luat in calatorii. Bila alba!

Mentiune: pentru ca e vara, va recomand sa le pastrati totusi in frigider. Din 2 motive: in primul rand fiind reci, va vor da o senzatie de confort binevenita in zilele caniculare; nu in ultimul rand, avand multe ingrediente naturale, nu riscati sa se deterioreze inainte de termen, din cauza temperaturii ridicate.

Uitasem, mea culpa! Le gasiti pe site-ul oficial 100% pure, exact AICI, la pretul de 65 lei pentru 236 ml.

Pentru mari si mici, mamici, copii si bunici... fie, fie si tatici... le recomand cu drag! :))))

PS: nu este un post sponsorizat, produsele au fost achitionate din fonduri proprii. Daca ati avea ocazia sa intalniti echipa 100% pure, ati intelege de ce, daca nu mi-ar fi placut produsele, mi s-ar fi pus pe suflet sa scriu un review negativ, dar as fi facut-o daca era cazul. Spre usurarea mea, nu am gasit niciun "nod in papura" de care sa ma agat! Si sunt destul de scrupuloasa... ;)

  • Produsul: 5 puncte din 5 
  • Ambalaj: 5 puncte din 5 
  • Calitate: 5 puncte din 5 (reiese din review de ce...)
  • L-as mai cumpara: DA. DA. Si... DA!

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro