vineri, 31 ianuarie 2014

CLARISONIC vine in Romania! CLARISONIC Aria - REVIEW

Cred ca fiecare femeie de pe pamantul acesta are seara un ritual de pregatire pentru somn. Si cred ca acest ritual ar trebui, pentru fiecare femeie de pe pamantul acesta, sa includa si un proces de curatare al tenului.

De Clarisonic am auzit de mai bine de 7 ani. Probabil la vreun an de la momentul in care a aparut (n.a. 2004), cand toata piata beauty SUA era in delir dupa “masinaria minune”. Evident ca toate au fost bune si frumoase, pana am zarit pretul produsului… Si atunci am avut, ca mai toate persoanele care aud suma cu pricina (peste 100$), o reactie de revolta: “Cum, o perie amarata pentru spalarea fetei, la banii astia?!?” Oh, well… Acum cand il am casa si ma asteapta cuminte pe etajera din baie, nu ma roade decat gandul ca am fost bleguta sa nu ma hotarasc asupra lui mai devreme!


 O sa va povestesc cate ceva despre Aria, acesta fiind modelul pe care il detin, dar avand in vedere ca in magazinele Sephora se anunta cu surle si trambite lasarea aparatelor Mia (nu stiu daca e vorba de Mia sau Mia 2, insa) si Clarisonic Plus, o sa incerc sa va conturez cate ceva si despre acestea (si ce e mai important o sa va aduc cateva pareri si review-uri referitoare la acestea). CLARISONIC-UL SE VA GASI LA RAFT DIN 9 FEBRUARIE!

CE SPUNE PRODUCATORUL:

Sistemele de curatare Clarisonic utilizeaza o frecventa sonica patentata de cca 300 miscari per secunda pentru a indeparta cu eficacitate si gentilete, mult mai mult praf, sebum, machiaj etc decat ar face-o curatarea manuala. Indepartand aceste impuritati de pe suprafata tenului, Clarisonicul conduce la o absorbtie net superioara a produselor voastre favorite de curatare.


Utilizarea Clarisonic in CIFRE (conform studiilor):





 

6X

O spalare mai buna decat cea manuala

94%

Din utilizatori au raportat un ten mai catifelat







61%

Cu atat este mai buna absorbtia vitaminei C dupa utilizarea Clarisonic-ului

90%

Din utilizatori au raportat un ten mai radiant si stralucitor







2X

Utilizari pe zi (s-a demonstrat ca este suficient de gentil si sigur, nu afecteaza tenul in mod negativ)





Ce are deosebit Clarisonicul Aria:

3 Viteze (Delicata, Universala, Puternica)


Variind nivelele vitezei sonice va puteti ajusta experienta spalarii cu Clarisonic Aria® propriilor voastre nevoi. Conceputa pentru curatarea pielii compromise sau fragile, Viteza 1 (Delicata) poate fi folosita chiar si de tenurile extrem de sensibile.


 Viteza Universala  (cea de a doua viteza) este destinata tenului normal – pentru a fi utilizata zilnic, curata  si creste eficacitatea spalarii cu peste 26%, prin comparatie cu viteza 1.

Cand este nevoie de o exfoliere superioara, folositi viteza 3 (Puternica) care asigura o putere de curatare cu cca 30% mai mare decat viteza 2.

Un   T-Timer ajustabil



Pentru o spalare eficienta si uniforma, Clarisonic Aria prezinta un T-Timer® care emite sunete si semnale luminoase pentru a indica  faptul ca este momentuil sa mutati aparatul pe o alta zona a fetei.
 

Incarcator universal USB "pLink Charger"


Perfect pentru calatorii, incarcatorul Aria este singurul incarcator Clarisonic USB, care il face extrem de util atat acasa cat si atunci cand sunteti in vacanta.


 

Perii de curatare interschimbabile


Puteti alege dintr-o varietate mare de perii pe cea potrivita tipului dumneavoastra de ten si nevoilor/conditiilor in care se afla acesta.

Semnalizare prin LED-uri de diverse culori a duratei de biata a bateriei.




PAREREA MEA:

Mi-am dorit foarte mult acest Clarisonic, in primul rand datorita zonelor foarte uscate de pe obraji, pentru curatarea carora am tot folosit prosopele la spalare, tot felul de exfoliante, de bureti-buretei care promiteau care mai de care solutia salvatoare! Pe de alta parte, porii de pe zona T ma chinuie vara, sunt satula de curatarea acestora prin masaje cu uleiuri bio, de tot felul de plasturi exfolianti etc. Nu in ultimul rand, pentru ca o piele bine curatata/exfoliata este o piele care primeste foarte eficient ingredientele din solutiile antirid si antioxidante pe care aleg sa le aplic.Toate problemele acestea se pot rezolva cu un singur instrument? HA! Il vreau si repede! Nu a fost repede, dar multumesc unor oameni faini care mi l-au luat din SUA, a fost o surpriza imensa sa ma trezesc cu el in maini! Unul din rarele momente cand am amutit in viata asta! ;) 





Setul in care a venit Aria, cuprindea si o husa personalizata cu logo-ul Clarisonic (cu un Clarisonic metalic miniaturizat atasat de fermoar, super cute! :)), precum si cateva produse Josie Maran pe care imi doream de mult sa le incerc.



Pentru ca este un review lung, o sa intru in paine, spunandu-va cum il folosesc:

Seara incep cu demachierea tenului. Apoi, conform instructiunilor cu care a venit Aria, se poate aplica gelul/sapunul/spuma de curatare direct pe pielea umeda sau pe perie (si aceasta trebuie umezita inainte de folosire). Eu agreez insa sa imi curat fata cu Bioderma H2O Sensibio, sa ma spal cu apa si sapunul meu favorit, abia dupa aceea ud peria, aplic un strop de sapun-crema pe aceasta si pe ten, ulterior demarand Operatiunea "Clarisonic".

Recomandarea cu care vine aparatul este (in cazul Ariei, pentru 2 minute se dubleaza timpii de mai jos) :





1
20 secunde 
 pentru frunte





2
20 secunde
pe nas si barbie




3
10 secunge
pe UN obraz




4
10 secunde
pe celalalt obraz

Initial, am incercat sa folosesc Aria la viteza 3! Deh, dupa atatia ani de asteptari, vroiam sa curat tot pana la os! Si o sa radeti, dar era cat pe ce sa reusesc! Viteza 3 pe un ten nu foarte sensibil dar deshidratat, inseamna foarte mult! Chiar si numai un minut! Probabil e o viteza pe care as putea-o tolera o data la 3 zile! Viteza 2 o suport binisor o zi da, una nu, NUMAI cu peria Delicate! Daca vreau insa sa utilizez Clarisonicul zilnic, atunci setez aparatul pe viteza minima. Si nu, nu il pot folosi de 2 ori pe zi, desi producatorul spune ca se poate, decat daca vreau cu tarie sa renunt la unul-doua straturi de piele…vie inca!




Am programat aparatul pentru 2 minute, deoarece 1 minut nu il gasesc suficient pentru a curata fata, gatul si decolteul. Nu tin cont de timpii recomandati, de obicei imi spal si zona din jurul ochilor, frugal trec peste pometi si insist foarte mult in zona T (barbie, nas, frunte), pe toata zona mandibulei (unde am ten extrem de uscat) si moderat pe gat si decolteu. El suna cand vrea, eu imi vad de treaba! Deci puteti sa va luati Mia, spre ex, sa va spalati in legea voastra (nu are decat o viteza, dar  eu oricum o folosesc pe cea minima la Aria in 80% din cazuri) si dupa un minut, cand se opreste aparatul, sa mai apasati inca o data butonul, pentru inca un ciclu de spalare.



Doar Aria si Claronicul Plus prezinta LED indicator vizand nivelul bateriei. Aria o puteti folosi pentru cca 30 minute (14-15 cicluri de spalare), in timp ce Mia va ofera doar 20 min autonomie. Clarisonicul Plus asigura aproape 28min, daca e folosit pentru fata pe viteza Universala, iar pentru corp doar 20 de minute. Nu uitati ca incarcarea Clarisonicului dureaza. Si dureaza… si dureaza! Aria se incarca in aproximativ 18 ore. Dar pentru mine, a fost combinarea a tot ce imi puteam dori de la un astfel de device.
  
Aparatul nu trebuie PRESAT pe fata. MARE MARE ATENTIE!!! Il plimbati usor, abia  sustinandu-l de maner, lasand peria sa isi faca singura treaba, aparatul sa atinga fata fara absolut niciun fel de presiune suplimentara. Il folosesc cu miscari circulare pe frunte, obraji, barbie, gat si decolteu si ceva mai prelungi in zona nasului si cea o a ochilor. (Nu se recomanda utilizarea sistemului acesta pe pleoape, dar daca il manipulez cu suficienta finete/delicatete, nu am sesizat nicio reactie secundara!)

Miscarile periei Clarisonicului sunt de fapt niste oscilatii inainte-inapoi, la o frecventa sonica de mai bine de 300 de miscari pe secunda. Deci peria nu curata datorita unei rotatii la diverse viteze, ci pielea inregistreaza niste vibratii placute (asta daca il folositi cu o perie corespunzatoare tenului vostru, la o viteza tolerata).

De ce nu m-a atras Clarisonicul Plus?

  • Pentru ca peria de corp desi este ceva mai mare decat o perie de spalare a fetei, este mult prea mica pentru a acoperi arii mari de pe suprafata corpului. Nu am timpul necesar pentru dus, ca sa intru joi seara si sa ies vineri la pranz… Cam atat mi-ar lua sa acopar zonele pe care le vreau exfoliate cu o perie  atat de mica, nu de alta dar nu sunt nici tocmai maruntica la peste 1,70 m, adica am ceva "suprafata de lucru"!. Pentru asta prefer o perie abraziva sau un scrub cu manusi de la The Body Shop, sau unul cu sare si zahar in baza de ulei etc. Dar nu sa ma migalesc cu Clarisonicul.

  • Am inteles ca manerul Clarisonicului Plus este suficient de lucios incat combinatia sapun/apa/miscarile de vibratii ale aparatului sa il faca  greu de controlat si probabilitatea de a-l scapa din mana nu e chiar de domeniul fabulatiei. Pe de alta parte, daca bugetul permite si vreti sa il folositi pe arii restranse gen genunchi/coate/antebrat etc, am inteles ca este util.

  • Este ceva mai mare ca dimensiuni decat Aria, avand, cu exceptia periei de corp, cam aceleasi caracteristici. Durata de viata a acumulatorului este ceva mai mica – din ce reiese din review-uri la Plus decat la Aria, poate si pentru ca il folositi un timp mai indelungat, pentru diferite arii corporale.

Pe decolteu folosesc cu succes peria de fata Delicate, consider ca este exact cat ii trebuie pielii mele de sarpe, de aceea nu am gasit necesara achizitionarea unui Clarisonic mai voluminos, mai scump si cu autonomie ceva mai redusa!

Printre calitatile Clarisonicului am uitat sa precizez ca este waterproof, ceea ce inseamna ca puteti intra cu el sub dus fara nicio problema. Si ar mai fi de mentionat faptul ca incarcatorul foloseste tehnologia "wireless charging" (se aseaza Aria intr-un stand magnetic, incarcarea facandu-se prin carcasa, fara a fi nevoie de vreo mufa). Toate aparatele Clarisonic se incarca prin aceasta tehnologie, atat doar ca Mia nu are un stand ci pur si simplu capatul magnetic al incarcatorului se prinde de carcasa acestuia.





EFECTELE PE CARE LE-AM SESIZAT EU: 

  • asa cum spune si producatorul, tocmai vibratiile/oscilatiile Clarisonicului fac ca pielea sa se intinda in diverse directii, astfel incat tot ce exista in pori sa se poata curata cu usurinta (suna neplacut, dar asta e, ma refer la exces de sebum, praf si altele). Am vazut si pareri negative privind randamentul scazut de curatare al porilor pentru unele persoane, pentru mine insa, spre bucuria mea, a mers EXCELENT!  
  • o piele mai fina si mai lipsita de zone uscate pe care sa adere in mod uniform machiajul (in plina iarna!!!) nu stiu sa fi avut de vreo 10 ani. Poate si mai bine. Dimineata, cand ma trezesc, imi privesc tenul cu atentie si inca sunt fascinata de cat de luminos si de catifelat este!  
  • deja a devenit o rutina pe care abia o astept seara, imi ofera dincolo de confortul fizic si unul mental! Conteaza? Da, multumesc! 


Si sa nu uitati, ca folosirea Clarisonicului NU EXCLUDE exfoliantii chimici! Doar aveti grija cati agenti exfolianti utilizati in aceeasi zi, eventual alternati zilele cand mergeti pe agenti mecanici cu cele in care utilizati AHA, respectiv BHA. 

Daca ar fi sa sintetizez totul intr-o propozitie, credeti ca as spune ca imi place Clarisonicul? Nu... Nu, dragele mele, nu imi place... ADOR Clarisonicul! Pentru mine Aria este tot ce am sperat ca o sa fie si nu imi imaginez ce s-ar intampla daca ar trebui sa renunt la ea! Insa trebuie sa subliniez ca pe cat de utila este aceasta inventie cosmetica, pe atat de naravasa este si trebuie foarte multa grija si moderatie in utilizarea ei! 

Despre perii, intr-o postare ulterioara, pentru completare... ;) Please stay tuned! 

  • Produsul: 4.5 puncte din 5 (necesita perii de schimb, deci costuri suplimentare la cateva luni!)
  • Ambalaj: 5 puncte din 5
  • Calitate: 5 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: Sper din suflet in urmatorii 10 ani sa nu fie cazul, dar daca va fi totusi... ABSOLUT! :)))

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro


duminică, 26 ianuarie 2014

Despre copiatul de pe bloguri... si insusirea continutului!

Rog binevoitoarerele care copiaza pasaje de blogul meu pentru a le posta in blogurile lor de beauty, si nu numai pe ele... sa aiba decenta sa posteze sursa!


Sunt perfect ok daca preia cineva o idee, si fericita daca o dezvolta! Dar copy-paste-ul "pe munca mea", ma irita grozav!



Inainte de a incepe o anticampanie si de a dedica un post de prezentare a celor care imi fura materialele, astept - inca astept, sa fie citata sursa pe blogurile/in articolele cu pricina!

"© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro" nu e doar o chestie de design pe blogul meu...


Va multumesc,
Voua, o zi excelenta!

Wolfette

KERASTASE Resistance Bain Force Architecte - REVIEW

Pentru azi, surpriza: un review 50% - 50%! Adica 50% imagini si restul partea povestita... ;) Pentru un produs unic, fantabulos pentru parul meu (da, e si fantastic si fabulos, deci fantabulos e cuvantul potrivit - nu sariti sa ma corectati! :))))), m-am gandit sa fac un review inedit!


Pe locuuuuuri...

Fiti gataaaaa...

START!



CE SPUNE PRODUCATORUL:

Ce contin produsele din gama Force Architect, inclusiv samponul:


Care este regimul complet de ingrijire al gamei:




INGREDIENTE:



PAREREA MEA:

Dupa cercetari indelungate, Kerastase a stabilit o Scara de Eroziune a parului, in functie de nevoile fibrei capilare afectate. Aceasta stabileste nivelul de degradare al parului pe patru trepte, in care 1 este foarte putin degradat si 4 este distrus sau extrem de degradat.



Ca sa spunem lucrurilor pe nume: Nivelele de degradare 1 si 2 pot fi generate de agresori tehnici (prea mult periaj, uscat cu foen-ul,utilizat placa/ondulator), nivele 3 si 4 sunt urmari ale agresarii chimice a parului (vopsire,coafare, intindere semi-permanenta etc).

Resistance Bain Force Architecte a fost un sampon creat pentru un par degradat in mod sever (nivelul de deteriorare a fibrei capilare: 3-4).

Este un sampon foarte dens. Parca aud: "si foarte scump!" Mda, nu e ieftin, dar e... cum ziceam? Fantabulos! De cand il folosesc, parul meu blond e mai suplu, mai matasos, mai altfel! Da, inca utilizez si masca de la Macadamia Natural Oil, dar acesta a fost primul sampon pe care mi l-am aplicat pe par si mi-a descurcat perfect toate suvitele. Nicio senzatie de uscaciune, de par aspru, de par vopsit pana la urma! Imi pot trece degetele cu usurinta prin par in timpul spalarii, nu imi opune rezistenta si cu toate ca Force Architect il hidrateaza/hraneste foarte bine, nu imi fura din volum. Ceea ce ar fi fost o problema.

Fiind atat de concentrat utilizez cantitati modeste de sampon, in ciuda faptului ca am un par foarte des, cu firul gros, pana la jumatatea spatelui. Pana sa apara in dotare varianta de salon la1L (saru' mana Ada! ;)), l-am testat cu flacoane mici la 80 ml. Vi le recomand cu drag, cand o sa trageti linie la final veti vedea ca 3 astfel de samponele costa exact cat unul de 250ml. Deci, in final pierdeti 10ml de sampon, dar puteti sa va bucurati de el chiar si cand finantele nu stau pe roze!





De multe ori folosesc la prima spalare un sampon anti-matreata, il tin 2-3 minute pe par, clatesc si abia apoi aplic Resistance Bain Force Architecte pe care de asemenea il tin pe par cel putin 2-3 minute, timp in care masez linistita scalpul. Un flacon mic mi-a ajuns 5 spalari cu acest duo. Eu una, ma declar fericita!

Dincolo de faptul ca parul arata mai bine, il simt mai sanatos - in sensul in care mi se pare mai rezistent, nu se mai rupe la uscarea cu peria si foenul ca inainte (tratament la care il supun la fiecare spalare), nu mai adun atatea fire din peria de par si nici de prin casa (dupa nasterea fetelor, am avut perioade in care saptamanal curatam covorul cu peria de plastic pentru a-mi aduna parul, cadea in asa un ritm incat cu aspiratorul nu faceam fata! :( ). "Disperata" e un cuvant care nu descrie nici jumatate din ce simteam atunci! Pe mine m-a salvat Force Architect-ul si exact din acest motiv am vrut sa strig in gura mare ca daca aveti un par intr-o suferinta acuta, acesta ar putea fi o solutie! Am vazut si exceptii, pentru care nu a facut mare lucru, dar nu ma pot pronunta avand in vedere ca nu cunosc starea parului persoanelor respective si nici rutina de ingrijire a acestuia (prea multa caldura, prea mult vopsit etc).

Mirosul e un amestec floral-citrat, dar nu se mentine pe par si nu e foarte puternic. 

De asemenea, asa cum va spuneam ceva mai devreme, desi este un sampon bland, emolient, nu imi tufleste parul si nici nu il ingrasa in 2 zile cum am patit cu un alt sampon binecunoscut, pe care vi-l voi prezenta in curand. Am doar senzatia de par curat, de proaspat, obtin un par matasos, cu volum, care da senzatia de curgere. Nu arata ca un par virgin, nici nu are cum fiind blond, dar nu arata nici pe departe ca unul chinuit, deshidratat si degradat.

Cum ma simt dupa utilizarea acestui sampon? Exact asa:



Folosirea lui Force Architect nu m-a scutit de utilizarea unei masti. In continuare folosesc tratamente intensive de hidratare/hranire, dar pentru ceea ce face acest produs am promis ca nu mai spun niciodata: "Kerastase? Overrated!" Scriu diversi pe forumuri, ca exista sampoanele L'Oreal din comert cu ingrediente identice cu gama de varf si ca fac si ca dreg... Le-am incercat in ambele variante si nu exista nicun termen de comparatie, dar absolut niciunul intre game. As fi vrut sa fie asa... Portofelul meu sopteste: "si eu... si eu..." ;) Dar daca nevoia va impinge si bugetul va permite, testati-l! Poate voi citi pe blogurile voastre mai tarziu despre un sampon de la Kerastase care este... fantabulos! ;)

  • Produsul: 5 puncte din 5 (da, contine SLS, pentru mine nu e o problema, insa!)
  • Ambalaj: 5 puncte din 5
  • Calitate: 5 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: DA!

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

PAULA'S CHOICE RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum - REVIEW

Cand am implinit 30 de ani, am avut placerea sa fac cunostinta cu el... Mi l-am dorit in "echipa mea tactica" si dupa un brainstorming cu sotul meu (care este biolog la baza ;)), am reusit sa il am alaturi. Despre cine vorbesc? Despre un must in rutina unei femei care trece pragul acelei frumoase varste: dragele mele, da, vorbesc despre RETINOL! :) 
Despre serul celor de la Paula's Choice am citit mult inainte sa il am. Proportia review-urilor pozitive a fost covarsitoare! Pentru ca retinolul nu il consider un moft iar in formula acestui produs vine la brat cu o serie de prieteni "premianti" in clasa lor, nu pot sa nu laud RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum si sa nu ii fac un review pe masura!



CE SPUNE PRODUCATORUL:

Toate tipurile de ten
  • Are efect imediat şi de durată în atenuarea multiplelor semne de îmbătrânire
  • Un amestec unic de retinol bine stabilizat, în privinţa căruia cei mai buni medici dermatologi au convenit că reduce ridurile, şi antioxidanţi pentru repararea şi vindecarea pielii.
  • Stimulează producerea de colagen pentru o piele mai fermă
  • Îmbunătăţeşte culoarea şi textura pielii, oferindu-i o strălucire discretă
  • Poate fi aplicat înainte de crema hidratantă sau după, înainte de protecţia solară şi înainte de anumite fonduri de ten
  • Anti-iritanți dovediţi care reduc roşeaţa şi calmează pielea sensibilă
  • Ajută la ameliorarea petelor roşii lăsate de erupţii anterioare
  • Uşurează aplicarea machiajului netezind foarte bine suprafaţa tenului
  • 100% fără parfum şi coloranţi


    De ce este acest produs unic?
    Paula’s Choice RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum este o formulă exclusivă care utilizează un amestec brevetat de retinol stabilizat, antioxidanţi puternici și ingrediente de reparare a pielii. Textura sa uşoară şi catifelată acţionează imediat pentru a ajuta pielea de orice vârstă să pară mai tânără și să funcţioneze ca atare. Pe măsură ce veţi continua să utilizaţi produsul, veți observa mai puţine riduri, pielea va fi mai fină, iar tenul va avea o culoarea mai uniformă. Acest produs este 100% fără parfum şi coloranţi.
    Cui i se adresează acest produs?
    Celor care doresc să-şi îmbunătăţească aspectul pielii care dă semne de îmbătrânire şi să repare efectele negative cauzate de soare asupra pielii, astfel încât să funcţioneze precum o piele mai tânără şi mai sănătoasă. Ideal pentru utilizarea în combinaţie cu gama de produse anti-îmbatranire RESIST Paula’s Choice. 

INGREDIENTE:

Cyclopentasiloxane, Dimethiconol (silicone slip agents/suspending agents), Neopentyl Glycol Diheptanoate (skin-conditioning agent), Dicaprylyl Carbonate (emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-repairing ingredient), Phenyl Trimethicone (silicone slip agent), Squalane (emollient), Bisabolol (anti-irritant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (stabilized vitamin C/antioxidant), Retinol (cell-communicating ingredient/antioxidant), Tocotrienols (vitamin E-based antioxidant), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Lecithin (cell-communicating ingredient), Laminaria Ochroleuca (Kelp) Extract (anti-irritant), Avena Sativa (Oat) Kernel Oil (anti-irritant), Elaeis Guineensis (Palm) Oil (skin-repairing ingredient), Stearyl Glycyrrhetinate (licorice-derived anti-irritant), Hexylene Glycol (slip agent), Caprylyl Glycol (emollient), Ethylhexylglycerin (skin-conditioning agent), Phenoxyethanol (preservative).


PAREREA MEA:

Cine este retinolul? O forma a vitaminei A. Asa cum o sa intalniti in cremele din comert si retinyl palmitat -ul (care intre noi fie spus este cea mai blanda dintre variante). Toti retinoizii atunci cand sunt aplicati pe ten sunt convertiti in acid retinoic, substanta folosita de piele atunci cand produce colagen. Iata de ce ridurile se estompeaza! ;) De asemenea intensifica reinoirea celulara din straturile superioare ale pielii, dand un aspect catifelat acesteia (tocmai pentru acest suport in regenerare este folosit in tratamentele pentru acnee sau depigmentare a tenului). Poate ajuta la micsorarea petelor de pe piele generate de varsta si la reducerea excrescentelor/leziunilor solzoase cunoscute sub numele de Keratoze actinice (acestea pot fi primul pas către carcinomul spinocelular, desi multe raman beningne). 

Pe langa formele pe care le gasiti in magazine, mai sunt cele din farmacii, care se dau cu reteta: tretinoin (il tot vedeti pe bloguri cu numele de Retin-A, sau Atralin, ori Renova etc), aprobat de FDA cu peste 40 de ani in urma; tarazone (sub numele de brand Tazorac) si adapalene (cine nu a auzit de Differin?!?).

Gata! GAAAAAATA! Am terminat cu lectia despre retinol! Unde vroiam sa ajung? La faptul ca retinolul este EXTREM de important in rutina de ingrijire si ca este eficient in functie de forma in care il gasiti: cel mai eficient/agresiv este tarazone, urmat de tretinoin si ultimul ar fi adapalene, mai usor de tolerat insa cu efecte ceva mai "domolite". Conteaza, e adevarat, si concentratia in care se regasesc in produs. Deci aici vorbeam despre retinoizii din farmacii, cu care ar trebui sa sesizati efecte notabile in 4 saptamani.

Produsele din comert, de pe raft, au si ele rezultate bune, insa le veti putea vedea cu adevarat dupa 12 saptamani - spun studiile. Deci inarmati-va cu rabdare! Si retinol! Daca aveti tenul ceva mai sensibil, avand in vedere refacerea celulara despre care va vorbeam, poate vreti sa incepeti tratamentul vara (cand gradul de hidratare a tenului va face ca efectele descuamarii sa nu fie atat de evidente ca in sezonul rece). 

O sa incep prin a va spune ca retinolul este sensibil la lumina, de aceea ar fi bine sa va aplicati serul Paulei Begun seara. Avand o piele "noua" mult mai fina, feriti-va de radiatiile solare folosind creme cu SPF ridicat.

Serul e un amestec de bunatati: vitamine (A, E si C - iata si functie de antioxidant), bisabolol (potent antiinflamator, superb pentru ingrijirea pielii sensibile, fragile sau iritate), squalene (diminueaza tendintele de descuamare ale tenului, conferindu-i elasticitate si marind permeabilitatea acestuia), uleiuri (stim toti ce fac), niste siliconi - si astia stim ca dau un aspect mai suplu si mai catifelat pielii! Cu alte cuvinte, compozitia imi place mult, si desi nu agreez in mod deosebit serurile pe baza de silicon, pe asta al iubesc a' naibii de tare! 





Textura nu este foarte densa, se aplica cu usurinta (eu folosesc 2 pompe pentru fata si gat). Si da, in sfarsit a bagat cineva un ser de genul acesta intr-un ambalaj care sa nu ii faca praf compozitia (datorita oxidarii) dupa 2 saptamani de utilizare! Un mare plus pentru ambalajul etans!

Face minuni RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum? Cu siguranta nu pe tenul meu, dar asta pentru ca am o rutina destul de buna, in general, insa sesizez ca aplicarea machiajului se face mai usor. Mai bine zis, parca nu mai am nevoie de prea multe produse. Stiu insa, ca la ingredientele pe care le are, serul acesta lucreaza pentru mine! Si probabil voi sesiza cu adevarat cat de bun este in momentul in care nu o sa il mai folosesc! Astept sa termin flaconul si dupa 2 saptamani vin sa va povestesc cum ma simt. ;)

Eu folosesc serul alternativ cu ANR-ul (pe care insa il aplic si dimineata), si niciodata in ziua in care am folosit exfoliantii chimici gen AHA sau BHA. Am facut-o o singura data si am avut o fata imbujorata bine pret de cateva ceasuri, pentru ca rozaceea mea s-a gasit sa se ratoiasca la mine: "Are you crazy? Or just plain stupid?" :)))) Deci atentie la cate substante cu capacitate exfolianta folositi pe ten in aceeasi zi! 

De asemenea, tenurile acneice care ar trebui sa se bucure de retinol s-ar putea sa se impiedice de siliconul din compozitie. Gravidelor carora li se spune ca retinolul trebuie exclus din cosmetice pe durata sarcinii, le recomand cu toata caldura sa mai citeasca pe cont propriu. Prin alte tari mai luminate, deja intra la categoria "mituri si povesti de adormit copiii"...

  • Produsul: 4 puncte din 5 (siliconul care nu ma fericeste foarte tare)
  • Ambalaj: 5 puncte din 5
  • Calitate: 4 puncte din 5 (e o forma buna de vit A, dar efectele se vad intr-un interval de timp destul de mare de utilizare)
  • L-as mai cumpara: DA!

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro